divendres, 5 de desembre del 2014

TEMPS ERA TEMPS

A poc més d’un any per a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 i amb aquest títol, Temps era temps, volem iniciar una secció que té com a objectiu fer un seguiment de l’obra de govern de l’equip de CiU a l’ajuntament de Móra d’Ebre.

Refrescarem la memòria de l’actitud del grup de CiU quan estava a l’oposició (no gaire constructiva, com molta gent deu recordar), recordarem les seves propostes (moltes avui oblidades) i farem un seguiment del Programa Electoral de CiU que els va permetre guanyar les eleccions.
Entenem que un programa electoral és una proposta, un compromís i s’ha de redactar d’una forma realista, amb unes propostes que es puguin realitzar. Si no és així, creiem que es converteix en un engany, en un frau democràtic, que no fa més que augmentar la desafecció de la ciutadania envers la classe política.

I per a què no se li oblidi a ningú, cal dir que l’ajuntament de Móra continua gestionant un pressupost general de 6.892.093,32€ a l’any, és a dir, gairebé 20.000€ diaris.
Veureu que a cada proposta del Programa de CiU  hi afegim un comentari i un número en funció del grau de compliment que creiem que s’ha assolit (0-No assolit, 1-Iniciat o assolit en part, 2-Assolit).
Aquest és el nostre punt de vista sobre les promeses de qui governa i, insistim, els va permetre guanyar les eleccions. Si algú discrepa, té una altra opinió o una altra informació, us preguem que ens la feu arribar.


7 fidels a la nostra,
CULTURA

ARA Donarem un impuls a la nostra cultura, el nostre patrimoni i les nostres tradicions.
SUMA Treballarem amb les nostres entitats per potenciar les nostres tradicions.
CANVI Convertirem la nostra cultura en un atractiu turístic.

1.      Farem un centre d’interpretació amb una exposició permanent i tres exposicions anuals rotatòries, on es donin a conèixer la nostra història, cultura i tradicions. (0)

  • Com diuen a l’APM: “Ho haveu vist...???”. Exposicions permanents, rotatòries... Quin luxe!

2.      Continuarem les polítiques de recuperació i potenciació del castell de Móra d’Ebre per tal que sigui un actiu cultural i turístic. (0)

  • RES. Fa anys que parlen dels talussos del castell, pagant més de 71.000€ a INCASOL per a un encàrrec de gestió d’una obra de 462.000€.
  • Com ja hem dit diverses vegades, qui va creure en el castell com a actiu cultural i turístic va ser l’anterior govern amb la reconstrucció torre Fusellera, el mur a l’entrada, la cisterna, les excavacions arqueològiques...

3.      Treballarem per a la creació del Museu Julio Antonio. (0)

  • Doncs no han degut treballar gaire... El president de la Diputació va anunciar que cap al 2019, amb motiu del centenari de l’escultor, podria haver alguna cosa. Sort que Julio Antonio és un tema que domina bé el sr. alcalde...

4.      Crearem l’Institut Cultural Artur Cot, com a eina de gestió de l’activitat cultural al municipi, per tal de prioritzar de manera especial les tasques de recerca i immortalització de la història del nostre municipi. (0)

  • Podríem repetir el comentari del punt 1 canviant, però, exposicions per institut, recerca, immortalització... Un altre luxe!

5.      Continuarem col·laborant i potenciarem la Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum. (1)

  • Bé, diuen “Continuarem...”, reconeixen, almenys, que ho van crear i consolidar uns altres. Només faltaria que amb una fira d’aquestes característiques no s’hi col·laborés...

6.      Treballarem per mantenir i potenciar les nostres tradicions més autèntiques, com ara les diferents processons de Setmana Santa o les més que tradicionals curses de muletes al riu. (1)

  • Podem repetir el comentari d’abans. Només faltaria que no es mantenís les processons de Setmana Santa i les curses de muletes.

7.      Potenciarem la realització d’activitats culturals durant tot l’any, no només durant la Setmana Cultural. (1)

  • Posem-li un 1 per a què no es digui. Tots els governs amb la col·laboració d’entitats han realitzat activitats culturals tot l’any (exposicions, conferències, presentacions de llibres, edició de revistes i butlletins, jornades, publicació de llibres...). Es pot fer un repàs i comparar-ho amb anteriors legislatures.

8.      Promocionarem el teatre per a totes les edats a través de la creació d’una escola de teatre local. (0)

  • Com sempre. Escola de teatre local? L’ha vist algú?

9.      Dotarem el Teatre Municipal La Llanterna de noves formes de gestió i autonomia per cercar finançament i per garantir una programació de qualitat durant tot l’any. (0)

  • “Noves formes de gestió, autonomia per cercar finançament...” RES!

10.  Millorarem els mecanismes de divulgació de tots els actes i esdeveniments que se celebren a Móra d’Ebre. (0)

  • Com sempre, res de nou. Aprofitant les noves tecnologies, com tothom. 4 pregons i 4 cartells pel poble.

El balanç continua no podent ser més decebedor. De les 10 propostes, 7 no s’ha complert la promesa electoral i en 3 (sent molt generosos), només una part i en 0, podem considerar que s’ha assolit.
EVIDENTMENT, LA CULTURA NO ÉS EL FORT DEL NOSTRE ALCALDE.

El balanç acumulat dels 7 primers apartats és de:

0-   48 propostes,
1-   17 propostes,
2-    5 propostes.

I va el Sr. Alcalde i diu –textual: “... les nostres expectatives de compliment del programa (electoral) estan al 90%”. Doncs, en els mesos que els falta per a acabar la legislatura, tindran feina...

3 comentaris:

  1. Només cal fer una ullada a la felicitació nadalenca que'n Piñol ha inclòs al calendari que'ns acaba d'enviar l'Ajuntament: "La RESTA de membres del Consistori i JO MATEIX, volem..." això ens demostra quin tipus de persona és, un individu que pensa i actua sempre en primera persona del singular. Aquest senyor té un formidable enemic, ell mateix, el seu ego. Més d'hora que tard això li passarà factura, tant de bó les properes municipals.
    No el trobarem a faltar.

    ResponElimina
  2. No és gens extrany el pràcticament nul grau d'assoliment de les propostes de l'alcalde Piñol. Si us fixeu en el seu curriculum voreu que la seua"dil.latada"experiència es limita a treballar en una mútua a on portava les"grandes cuentas"...i estareu amb mi en que no fa falta tractar-lo gaire al sr. alcalde per adonar-te'n que en té molt de"cuento"...molt.

    ResponElimina
  3. Des de este blog m'agradaria fer una crida a tothom per tal de fer un recull de les expressions que tot sovint ens ofereix en Piñol quan es dirigeix als ciutadans de Móra d'Ebre en el ús de les seues funcions, (això si, sempre en privat). Una mica en la línia de l'APM, en este cas en podriem dir "Alguna PIÑOLADA més?". Són tota una mostra del seu tarannà autoritari i manca de inquietuts culturals, "per la boca mor el peix..."
    "NO M'EXPLIQUIS LA TEUA VIDA". Això si què és una manca d'empatia total.
    "AIXÒ NO ÉS EL MEU PROBLEMA". Ídem de ídem.
    "JA SAPS QUI SÓC?". Esta expressió la fa servir sovint com a única salutació. No hi ha cap dubte que en Piñol té un concepte poc modest de si mateix...pur ego.
    "TU ETS UN IGNORANT". S'ha de tenir una reduïda educació per tal de dirigir-se a algú en estos termes, sigui qui sigui el interlocutor.
    Amb tota seguretat que molts de natros n'em sentit de"piñolades" semblants, ens n'hem de fer ressó per tal de fer públic el tarannà arrogant que caracteritza en Piñol. Què tothom a Móra d'Ebre sigui conscient de la mena de alcalde que ens hem donat a natros mateixos i de la mateixa forma ens faci reflexionar si és el què volem per el futur de la nostra poblacíó.

    ResponElimina

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.