dilluns, 21 de setembre del 2015

PLE DE 17 D’AGOST DE 2015


El passat 17 d’agost se celebrà el segon Ple d’aquesta legislatura.
Ja us hem anat comentant en el nostre blog i pel Facebook el nostre posicionament en determinats temes.
Hem manifestat des del primer moment que farem una oposició constructiva i que plantejarem propostes pel bé del nostre municipi i de les persones que hi viuen. Sempre basant-nos en el Codi Ètic que vam signar com a regidores i que també podeu llegir al nostre blog.
Fóra llarg i un pèl repetitiu explicar-vos d’una forma exhaustiva tots els punts tractats. Tot i això, volem explicar-vos el nostre posicionament en alguns temes que no s’ajusten a la nostra forma d’entendre la política municipal.


1.- Aprovació de l’acta anterior. El PSC demana que es rectifiqui l'acta en el punt de l'11 S, doncs s'havia dit que la senyera és la bandera de tots els catalans i els actes institucionals ja se celebren al poble.

S'aprova per unanimitat amb la modificació

2.- Aprovació si s’escau del Pla Econòmic Financer. votacions A FAVOR (CIU, PP i ERC) + Abstenció PSC

Argumentació. Amb les dades que tenim (doncs no em tingut accés encara a la liquidació de 2014 per partides), veiem que el capítol II, es disminueix un 14% i posteriorment un 24%. Tenint en compte que ja sabem que les assistències a plens augmenten en 50.000 € no comprenem d'on es reduiran fins a 600.000 en la part de despesa corrent.

3.- Aprovació si s’escau de l’expedient 4/2015 de modificació de crèdit. modificació crèdit. Votacions a favor CIU i PP, abstenció  PSC iERC

Argumentació. Encara que trobem que hi ha despeses incorporades que són correctíssimes (instal·lació ascensor als jubilats, camí Campassos), pensem que n'hi ha d'altres que s'havien d'haver tingut en compte com el socorrista, manteniments, publicitat...) ja que hi ha partides que s'han doblat d'import.


4.- Moció d’ERC d’arrenjament de la teulada del pavelló. S’aprova per unanimitat

És un problema de construcció que no es va reclamar en el seu moment (aquesta obra es va fer en l’altra època de mandat de CIU el 1999). Es demanen subvencions per a fer la reparació total però no es concedeixen. s'han fet actuacions importants en diverses ocasions però no han donat resultat.


9.- Moció de ERC prestació +55 anys (UGT). S’aprova per unanimitat

El PSC ha presentat aquesta moció en diferents ajuntaments. CIU demana que s'afegeixi que s'ha d'enviar al Ministeri de Treball.

10.- Moció de ERC placa carrer Artur Bladé i Desumvila. S’aprova per unanimitat

A l'escrit consta que va arribar aquesta placa a l'ajuntament. El Sr. Piñol diu que no s'ha trobat res, ni la factura. Total que se'n demanarà una i es col·locarà. 

Informació alcaldia.

1.- Començament obres piscines a finals de setembre
2.-  Al web d'educació, ja està publicat la redacció de projecte de la 2a fase del col·legi Lluís Viñas. Compten que a finals de curs 2015-16 es podran començar les obres.
3.- Pg. de l'Ebre acabat, després de festes canviaran el tros de barana de la plaça. No tindrà cost, perquè s'assumirà en l'estalvi que han fet. 
4.- Excedència treballador ajuntament i per urgència una contractació d'1 mes després ja s'ho pensaran que fan.
5.- Barranc de les Moreres. Una gran empresa està interessada en el projecte. Li han passat tota la informació perquè facin els comptes.

Precs i preguntes
1.- ERC pregunta sobre tendals de les terrasses dels bars. Nosaltres ens hi afegim.  Ens diu l’equip de govern, que han demanat informe als tècnics, doncs la norma de 2012 donava 2 anys per adaptar-se. Es revisaran totes les terrasses i es demanarà que facin els canvis que pertoquin.
2.- ERC. Pregunta per la data de tancament de les piscines, contesten que el dia 6 i si fa bon temps allargaran fins a l'11.
3.- PSC. Preguntem pels rumors del canvi de concessionari del bar del poliesportiu. Ens diuen que oficialment no hi ha res.

4.- PSC. Preguntem què faran després del contracte 1 mes del substitut del funcionari. Contesten que no ho saben que igual no tenen a ningú i així estalvien. El que han agafat està inclòs dins la borsa de treball i no tenien perquè fer-ho públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.