dilluns, 7 de març del 2016

PLE DEL DIA 29 DE FEBRER

Us fem un resum dels principals acords presos durant el Ple  de dilluns dia 29 de febrer.

En primer lloc es va demanar incloure un nou punt  a  l'ordre del dia amb caràcter d'urgència referent al conveni sobre les connexions d'informació policial entre el Departament d'Interior de la Generalitat i l'Ajuntament perquè la Policia Local tingui accés a la base de dades dels Mossos d'Esquadra, la qual cosa es va aprovar.

Al punt número 1 es va aprovar l'acta de la sessió anterior per unanimitat.

Al punt 2 es va donar compte de les resolucions i decrets d'Alcaldia aprovats des de la darrera sessió plenària.

Als punts 3, 4 i 5  es va donar compte de l'informe de seguiment del Pla d'ajustament ,de morositat de execució del pressupost , corresponents al 4t. trimestre de l'any 2015.

Cal esmentar que el període de mitjana dels pagaments en aquest trimestre va ser de 61,99 dies a causa de l’efecte que en la tresoreria municipal van suposar la realització i el pagament de les obres d'urbanització del passeig de l'Ebre.  El deute viu actual és de 5,7 milions d’euros.

Al punt número 6 es va aprovar l'expedient 2/2016 de modificació de crèdit per suplement, degut a la instal·lació de climatització a la segona planta de la Biblioteca Comarcal, que va incrementar en 4.690 euros la partida inicialment prevista de 12.700 euros. Es va aprovar amb 11 vots a favor (CiU, ERC i PP) i 2 abstencions (PSC).

Al punt número 7 es va aprovar per unanimitat el padró municipal d'habitants a data 1 de gener de 2016, amb un resultat de 5.653 habitants .

Al punt número 8 es va aprovar la modificació de l'ordenança fiscal número 8 sobre la taxa de cementeri municipal.

En concret, es  va incloure la concessió de dret funerari per columbari, a un preu de 350€  i la taxa pel manteniment va quedà fitxada en 6,20 euros anuals. Unanimitat.

Al punt número 9.es va aprovar la modificació de l'ordenança fiscal número 13 d'obertura de sondatges o rases en terrenys d'ús públic. L'objectiu d'aquesta modificació rau en la necessitat d'exigir a les companyies de serveis i als particulars que fan obres a la via pública que impliquen l'obertura de rases que restitueixin en perfectes condicions les infraestructures afectades. Unanimitat.

Al punt número 10 es van  aprovar les bases d'ajuts a famílies monoparentals.

L’objectiu és reconèixer i equiparà les famílies monoparentals a les famílies nombroses. Per això, s’ha creat una comissió amb tots els partits en la qual es van debatre i acordar les bases. La convocatòria queda condicionada a l'habilitació de la partida pressupostària corresponent perquè dins de 2016 es puguin concedir les ajudes. Unanimitat.

Al punt 11 es va aprovar el conveni sobre les connexions d'informació policial entre el Departament d'Interior de la Generalitat i l'Ajuntament de Móra d'Ebre perquè la Policia Local tingui accés a la base de dades dels Mossos d'Esquadra, amb informació sobre matèries de trànsit i de delictes., que  s’havia inclòs per urgència. Unanimitat.

Al punt número 12. es van debatre i aprovar quatre mocions:

a) Moció conjunta de CiU, ERC i PSC de suport a les mobilitzacions en contra del Pla hidrològic de la conca de l'Ebre. Es va aprovar per 12 vots a favor (CiU, ERC i PSC) i 1 en contra (PP).

b)  Moció subscrita per CiU i ERC de suport al banc d'ADN per a la identificació dels desapareguts durant la Guerra Civil. Es va aprovar per 12 a favor (CiU, ERC i PSC) i una abstenció (PP).

c) Moció conjunta de CiU i ERC de rebuig a la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la Conselleria d'Afers Exteriors de la Generalitat. Es va aprovar per 10 vots a favor (CiU i ERC) i 3 abstencions (PSC i PP).

d) Moció presentada pel grup del PSC sobre els acords de la conferència del canvi climàtic de París de 2015. Es va aprovar per 12 a favor (CiU, ERC i PSC) i 1 abstenció (PP).




Al punt número 13 l’alcalde va informar del següent:

-        inici de les obres de les piscines d’estiu,
-        de les gestions que s'efectuen des de l'AMAC, la Mesa d'Alcaldes de l'Energia (MADE), el Consell Comarcal i diversos ajuntaments per demanar que el territori intervingui en la comissió que ha de regular l'aplicació de l'anomenat "impost nuclear". S'estima que un 10% d'aquest impost ha de destinar-se als municipis de les àrees nuclears d'Ascó i Vandellós. Aquest 10% es vol repartir a raó d'un 66% a l'àrea d'Ascó i d'un 33% a l'àrea de Vandellòs.
-         va anunciar que va demanar una entrevista amb el Ministeri de Cultura per tractar sobre l'expedient de l'1,5% cultural.
-        va explicar que estan enllestides les bases per a l'adjudicació del mercadet setmanal dels divendres. Hi ha dos empreses interessades, de les que una és local
-        quant a la licitació del bar restaurant del Poliesportiu Municipal,  va indicar que hores d'ara hi ha una oferta presentada i la previsió d'una segona oferta que s'espera que es presenti pròximament. També hi ha una tercera empresa que ha demanat informació sobre la concessió.


Seguidament va concloure el ple al no haver-hi cap prec ni  pregunta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.