dijous, 6 d’abril del 2017

PLE EXTRAORDINARI DEL 15 DE MARÇ

El PSC de Móra d’Ebre satisfet per la retirada del projecte de cobriment de la plaça de braus

Com ja vam expressar durant el ple de desembre, quan es van tractar els pressupostos del 2017, no estàvem d’acord amb la inversió que es volia fer pel cobriment de la plaça de braus per no considerar-la necessària, ni apta per a l’ús que es volia donar. Ens preocupava  la seva proximitat a l’hospital i la seva situació sota el talús. Tampoc veiem clar que tingués les vies necessàries d’evacuació.

 Molts dubtes i molta inversió per un equipament que no considerem prioritari.

Per això, el grup socialista va celebrar que es retirés aquesta inversió de l’ordre del dia del ple extraordinari del 15 de març.  L’equip de govern la va retirar perquè el pressupost definitiu sobrepassava considerablement del que es va presentar en la primera memòria del projecte. Parlem d’una inversió final de més de 550.000€.

En la mateixa línia, vam votar favorablement per la resta del projecte de millora de la façana fluvial, la continuació de l’arranjament del Passeig del Pont fins la Plaça de Braus, i per la  segona fase d’arranjament dels talussos i recuperació de la sendera fins el castell. Unes obres per millorar l’accessibilitat i les condicions d’aquesta zona important pel municipi i que es podran finançar al 50% amb la Llei de Barris.

Entre d’altres qüestions tractades en aquest Ple, també es va aprovar l’esmena a l’acord amb SOREA, que contempla un compromís de  despesa per part de l’empresa d’aigües de 25.000€ anuals per destinar  a la millora de la xarxa, així com una inversió única per obres que es destinarà a cobrir la pista dels poliesportiu municipal. També, s’inclou una partida de 15.000€ anuals per les despeses d’aigua de famílies en risc d’exclusió social.

Tot i que ens hagués agradat poder participar a les negociacions, tenint en compte l’impacte i transcendència d’aquest acord que durarà un mínim de 10 anys, altres legislatures, vam votar a favor per què considerem necessàries la millora i adequació de la xarxa en tot el municipi i tenir a disposició un fons per les famílies amb necessitats,  També, celebrem que s’aprofiti les obres del Passeig del Pont per millorar la xarxa d’aigües, ja que ho vam demanar durant el Ple que es va tractar aquesta obra.

Referent el  punt que tractava la sol·licitud d’un informe sobre la viabilitat financera de l’empresa municipal de transport fluvial, i tot i que ens mostren d’acord amb potenciar aquest recurs que pot donar vitalitat al turisme, volem esperar als resultats d’aquest informe i estar segurs que serà una aposta per un servei totalment municipal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.