dimecres, 14 d’agost del 2013

Per al.lusions


Com cada any, els dies previs a la Festa Major, és habitual anar a recollir el programa o llibre de Festes.
L’alcalde, la pregonera, les regidores i els regidors del govern i els partits representats al consistori publiquen un escrit de salutació on es desitja bona festa major a tothom, on es convida a participar als actes organitzats i on s’agraeix el treball de totes les persones, sobretot la comissió de festes, que treballen per a què tot surti el millor possible. Correcte.
Els regidors de govern també aprofiten per a fer un balanç del darrer any i apunten els projectes de futur. Tot institucional on no s’entra en disquisicions ni debats polítics. Correcte.
Aquesta darrera norma no escrita, no ha estat respectada pel tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Urbanisme i Promoció Econòmica en el seu escrit, on afirma, parlant del rigor en la gestió econòmica: “... i ho estem fent sense augmentar impostos tot i que algun partit polític a l’oposició en digui el contrari”.

Davant d’aquesta afirmació, i per al·lusions, uns veiem obligats a respondre:

1.
Com ja s’ha dit abans, no considerem correcte utilitzar el programa de festes majors per a realitzar aquest tipus de manifestacions.

2.
No volem entrar en debats estèrils sobre si s’han augmentat o no els impostos, per a esbrinar-ho, només cal comparar els rebuts de l’IBI de 2011 amb els de 2013.

2.1.
El Tipus que s’aplica passa del 0,660 el 2011 al 0,721 el 2013.

2.2.
En números absoluts, només cal restar l’import de 2013 i de 2011 i calcular el tant per cent d’augment.

Un exemple concret real:

IBI 2011632,39€
IBI 2013780,41€
Diferència148,02€+23,4%

2.3.
És cert que una part d’aquest augment correspon a l’aplicació de la revisió cadastral de 2005. Dir també que l’anterior revisió cadastral datava de 1988 i que calia adaptar-la a la nova realitat, no només per a actualitzar preus, si no per a detectar aquells nous immobles que s’havien construït els darrers anys i no contribuïen perquè no s’havien donat d’alta al Cadastre, sobretot en l’apartat del Valor de la construcció. Hi havia força casos, alguns destacables...
2.4.
Si la revisió cadastral de 2005 no s’ajusta al mercat immobiliari actual (segur que no s’ajusta), instem al regidor d’Hisenda, Urbanisme i Promoció Econòmica a iniciar l’expedient d’una nova revisió que gairebé amb tota seguretat aniria a la baixa.

Grup Municipal Socialista
Ajuntament de Móra d’Ebre

Móra d’Ebre, 13 d’agost de 2013

5 comentaris:

  1. Dons sort que so s'han aumentat..... Ho gastarem en focs. jjjjj

    ResponElimina
  2. Estic d´acord en que el llibre de Festes no es el lloc adequat per manifestacions de caire de gestio politica, en tot cas s´han de fer als diferents mitjans que existeixen al abast, com butlletins municipals, etc.

    ResponElimina
  3. El sr Melchor que tan sap de numeros podria dedicarse a altres coses... Ja en parlarem........

    ResponElimina
  4. Sorpren el posicionament d'algu sobre les estelades de comarques catalanes. Que us pensaveu, que anava de gratis.. prepareuvos

    ResponElimina
    Respostes
    1. voldriem sapigue quin es el posicionament de este algu i per el que ems en de prepara.

      Elimina

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.