dilluns, 21 de juliol del 2014

TEMPS ERA TEMPS


A poc més d’un any per a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 i amb aquest títol, Temps era temps, volem iniciar una secció que té com a objectiu fer un seguiment de l’obra de govern de l’equip de CiU a l’ajuntament de Móra d’Ebre.

Refrescarem la memòria de l’actitud del grup de CiU quan estava a l’oposició (no gaire constructiva, com molta gent deu recordar), recordarem les seves propostes (moltes avui oblidades) i farem un seguiment del Programa Electoral de CiU que els va permetre guanyar les eleccions.
Entenem que un programa electoral és una proposta, un compromís i s’ha de redactar d’una forma realista, amb unes propostes que es puguin realitzar. Si no és així, creiem que es converteix en un engany, en un frau democràtic, que no fa més que augmentar la desafecció de la ciutadania envers la classe política.
Veureu que a cada proposta del Programa de CiU  hi afegim un comentari i un número en funció del grau de compliment que creiem que s’ha assolit (0-No assolit, 1-Iniciat o assolit en part, 2-Assolit).
Aquest és el nostre punt de vista sobre les promeses de qui governa i, insistim, els va permetre guanyar les eleccions. Si algú discrepa, té una altra opinió o una altra informació, us preguem que ens la feu arribar.


1 Per garantir el futur de tots,

DINAMITZACIÓ ECONÒMICA I TURISME

ARA Desenvoluparem accions valentes de dinamització econòmica.
SUMA Establirem aliances amb empreses i entitats de Móra
CANVI Construirme les bases per a una Móra pròspera i amb projecció

1. Serem un aliat de les iniciatives empresarials i facilitarem els tràmits a les persones que vulguin generar activitat econòmica al municipi. (0)

- Fins ara, no n’hem vist cap. Cap suport a les empreses com han fet altres municipis, canvi de direcció innecessari al carrer de Santa Madrona en contra de l’opinió dels botiguers de la zona...
Al pressupost, al capítol d’Incentius Industrials, la partida és de 100€.

2. Programarem nous cursos de formació i tallers ocupacionals. (0)
- N’heu vist algun?

3. Donarem suport als empresaris locals amb la finalitat de mantenir i augmentar, si fos possible, els llocs de treball existents actualment al municipi. (0)

- És una qüestió sobre la qual cal ser molt prudent perquè moltes famílies ho passen malament. Les dades d’atur a Móra no inviten a l’optimisme. L’atur està al voltant de les 500 persones, cap variació rellevant des què governen.

4. Treballarem noves iniciatives de dinamització juntament amb el comerç local, que és el primer sector productiu del nostre municipi. (Solucions d’aparcament gratuït, correcta il·luminació dels carrers, millora en la gestió i l’equipament de la zona blava, etc.) (1)

- Les anteriors legislatures es va treballar en l’habilitació d’aparcaments gratuïts (bòvila, solars urbanització Cardona, carrer Princesa, hospital, zona petanca...) Quin nou aparcament gratuït heu vist?
- I sobre la il·luminació és cert que s’estan canviant les bombetes, però de la instal·lació res. Pel que fa a l’estalvi econòmic, recordeu que durant 12 anys es continuarà pagant pràcticament el mateix ja que s’ha d’amortitzar la inversió.
- A la zona blava s’han posat nous aparells, però en alguns carrers s’han perdut places.

5. Ens coordinarem amb els comerciats i emprenedors locals per vincular l’activitat comercial amb els esdeveniments de cicle anual: Nadal-Reis, Festa Major, Móra Morisca, Setmana Cultural i d’altres. (0)

- De moment tot igual que sempre.

6. Treballarem per a la recuperació del Camí de Sirga com a una eina més d’atracció turística i impulsarem campanyes de promoció turística. (0)

- De moment, l’únic canvi que s’ha observat és el Camí de Sirga més de tres mesos tallat per l’esllavissada al camí del Subarrech. La resta, deixat.
- I de campanya de promoció turística nova, res.

7. Treballarem en la creació de noves rutes turístiques i aprofitarem els actius ja existents, com el castell, el barranc de les Moreres, l’Aubadera, Sant Jeroni a altres. (0)

- De moment, qui va treballar en aquests actius va ser l’anterior govern: castell (torre fusellera, mur de seguretat, cisterna, pla director..., mentre CiU votava en contra de l’1 % cultural), Aubadera (ruta amb el pontet de fusta, GR99 Camí de l’Ebre, obres plaça de Toros...), Sant Jeroni (construcció lavabos...).
Aquesta legislatura, en matèria de turisme, RES.

8. Donarem les màximes facilitats per a la instal·lació de nous restaurants, hotels i cases rurals. (1)

- Veurem. A anteriors legislatures: restaurant al circuit, remodelació bar poliesportiu, hostal La Creu, hostal 7 de Ribera...
Aquesta legislatura, han començat una obra davant del castell.

9. Fomentarem les activitats ludicoesportives vinculades al riu. (0)

- En anteriors legislatures: embarcador al passeig del Pont, llagut català, baixada muletes Ascó-Móra, tram navegable Móra-Ascó...
Aquesta legislatura, el de sempre.

10. Potenciarem línies regulars de transport públic entre les poblacions de les veïnes comerques de la Terra Alta i el Priorat, i les poblacions de la Ribera d’Ebre. (0)

- També esperem, de moment RES. Qui sí que va crear una línia de Riba-roja a Tortosa passant per Móra va ser l’anterior govern.

El balanç no pot ser més decebedor. De les 10 propostes, 8 no s’ha complert la promesa electoral i en 2, només una part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.