dimarts, 29 de juliol del 2014

TEMPS ERA TEMPS


A poc més d’un any per a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 i amb aquest títol, Temps era temps, volem iniciar una secció que té com a objectiu fer un seguiment de l’obra de govern de l’equip de CiU a l’ajuntament de Móra d’Ebre.

Refrescarem la memòria de l’actitud del grup de CiU quan estava a l’oposició (no gaire constructiva, com molta gent deu recordar), recordarem les seves propostes (moltes avui oblidades) i farem un seguiment del Programa Electoral de CiU que els va permetre guanyar les eleccions.
Entenem que un programa electoral és una proposta, un compromís i s’ha de redactar d’una forma realista, amb unes propostes que es puguin realitzar. Si no és així, creiem que es converteix en un engany, en un frau democràtic, que no fa més que augmentar la desafecció de la ciutadania envers la classe política.
Veureu que a cada proposta del Programa de CiU  hi afegim un comentari i un número en funció del grau de compliment que creiem que s’ha assolit (0-No assolit, 1-Iniciat o assolit en part, 2-Assolit).
Aquest és el nostre punt de vista sobre les promeses de qui governa i, insistim, els va permetre guanyar les eleccions. Si algú discrepa, té una altra opinió o una altra informació, us preguem que ens la feu arribar.
1 la nostra fita és un,
AJUNTAMENT RESPONSABLE I TRANSPARENT

ARA Posarem en marxa una gestió responsable i transparent.
SUMA Treballarem conjuntament amb els empleats municipals per millorar serveis
CANVI Aconseguirem un Ajuntament sanejat, més proper i eficaç.

1. Farem una auditoria de comptes i una altra d’urbanística a l’Ajuntament amb l’objectiu de saber on som i què cal fer. (0)

No s’ha fet cap auditoria, ni econòmica ni urbanística. Això vol dir que no saben on són ni què cal fer? Sense comentaris...

2. Treballarem per reduir l’endeutament de l’Ajuntament mitjançant la implantació d’un Pla de sanejament que comprometi el mínim possible la capacitat inversora. (0)

L’únic Pla de sanejament que hem vist és el que obliga a presentar el govern central. El que sí que hem vist és una mínima capacitat inversora.

3. Racionalitzarem i optimitzarem la despesa municipal. (0)

Mireu, sobre el tema econòmic es poden fer moltes lectures. Hi ha qui creu que la crisi afecta l’ajuntament igual que a les famílies. No és cert. Només una dada, el pressupost de 2011 era de 5.331.557€, mentre que el de 2014, de 6.511.482€.
Pel que fa a racionalitzar la despesa, ja ens perdonaran, però amb les contractacions que s’han fet, conegudes per tots, i l’augment d’impostos no denoten cap racionalització ni optimització de la despesa municipal.

4. Prioritzarem que les comprkes de l’Ajuntament es facin a establiments i empreses del poble. (1)

Tots els ajuntaments, de tots els temps, de tots els colors polítics i de tots els municipis, prioritzen les compres al seu respectiu poble, faltaria més!!!
De totes maneres, a les actes de les Juntes de Govern Local, surten les empreses on l’ajuntament adquireix els productes i contracten els serveis.

5. Farem possible que l’Ajuntament pagui els seus proveïdors puntualment, en un màxim de 30 dies . (2)

Sobre aquest tema s’ha avançat considerablement, però no pas per voluntat exclusiva de l’ajuntament de Móra, si no que ha estat per una Llei aprovada per Ministerio de Hacienda. Fins i tot s’ha permès concertar algun crèdit per a pagar proveïdors.

6. Farem realitat una administració més accessible i propera ciutadà, de qualitat i eficient, basada en la transparència política. (0)

Mireu, sobre aquest tema és la ciutadania qui ha de valorar si a l’ajuntament –sobretot el sr. Alcalde- es fa una gestió més accessible, més propera, més transparent, etc. 
El nostre grup en podem parlar i us podem assegurar que la transparència de l’equip de govern cap a l’oposició és absolutament nul·la: no se’ns convoca a cap concurs d’adjudicació (recollida de residus, màquina d’escombrar, barranc de les Moreres...), les invitacions als actes a darrera hora i deixant el targetó a l’ajuntament, incompliment en els terminis de lliurament d’actes o de convocatòries, assabentar-nos per la premsa de projectes o canvi de projectes... 

7. Implantarem un sistema intern de control de qualitat dels serveis municipals i elaborarem enquestes periòdiques de satisfacció dels ciutadans i en publicarem els resultats (0)

Sistema intern de control de qualitat? Han contractat alguna empresa per a que ho faci?
Enquestes periòdiques? En van publicar una al butlletí municipal de 2012, cert. Això vol dir que la periodicitat serà de 2 anys?
En fi, si els ciutadans estan contents, ja està bé.

8. Ampliarem el nombre de tràmits per internet per tal d’evitar molèsties i desplaçaments als ciutadans. (1)

Tots els ajuntaments, totes les administracions, totes les entitats d’arreu estan facilitant l’accés a la informació mitjançant les noves tecnologies (mòbils amb internet, tablets, tràmits online...)

9. Crearem un sistema de comunicació municipal barat i eficaç: butlletí municipal electrònic setmanal, megafonia de qualitat, nou web municipal, etc. (0)

Sí, sobretot el sistema de comunicació, hem de reconèixer que és barat.
Ha vist algú el butlletí electrònic setmanal? Megafonia de qualitat?

10. Estudiarem la possibilitat de mancomunar serveis amb d’altres ajuntaments de la comarca o comarques veïnes amb la finalitat d’abaratir costos en determinats serveis. (0)

Ufff!!! La cirera del pastís! L’ajuntament de Móra i el seu alcalde mancomunant serveis amb altres ajuntaments...! Quina broma!

El balanç continua no podent ser més decebedor. De les 10 propostes, 6 no s’ha complert la promesa electoral i en 3, només una part i en 1 (la dels proveïdors de Rajoy), poden considerar que s’ha assolit.

El balanç acumulat dels 2 primers apartats és de: 0- 14 propostes, 1- 5 propostes, 2- 1 proposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.