dijous, 14 d’agost del 2014

TEMPS ERA TEMPS

A poc més d’un any per a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 i amb aquest títol, Temps era temps, volem iniciar una secció que té com a objectiu fer un seguiment de l’obra de govern de l’equip de CiU a l’ajuntament de Móra d’Ebre.

Refrescarem la memòria de l’actitud del grup de CiU quan estava a l’oposició (no gaire constructiva, com molta gent deu recordar), recordarem les seves propostes (moltes avui oblidades) i farem un seguiment del Programa Electoral de CiU que els va permetre guanyar les eleccions.
Entenem que un programa electoral és una proposta, un compromís i s’ha de redactar d’una forma realista, amb unes propostes que es puguin realitzar. Si no és així, creiem que es converteix en un engany, en un frau democràtic, que no fa més que augmentar la desafecció de la ciutadania envers la classe política.
Veureu que a cada proposta del Programa de CiU  hi afegim un comentari i un número en funció del grau de compliment que creiem que s’ha assolit (0-No assolit, 1-Iniciat o assolit en part, 2-Assolit).
Aquest és el nostre punt de vista sobre les promeses de qui governa i, insistim, els va permetre guanyar les eleccions. Si algú discrepa, té una altra opinió o una altra informació, us preguem que ens la feu arribar.

3 el nostre desig de,
CONVIVÈNCIA I SEGURETAT

ARA Fomentarem que la integració sigui també un deure, a més de ser un dret.
SUMA Treballarem per reforçar el civisme i les bones relacions veïnals.
CANVI Recuperarem la convivència de la Móra de sempre.

1.      Dotarem adequadament la Policia Local amb els equipaments i recursos humans necessaris. (0)

- Dos policies més, dos policies menys. Però, dos nòmines més...

2.      Millorarem la coordinació amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Local. (0)

-          Tant els Mossos com la Policia Local són professionals que vetllen per la nostra seguretat. Sempre han estat coordinats.
Recordem qui governava quan es va construir la Comissaria i es van desplegar els Mossos.

3.      Dinamitzarem i utilitzarem la Junta de Seguretat Local com eina principal per decidir i consensuar la política en matèria de seguretat al municipi. (0)

-          La Junta de Seguretat Local ja existia l’anterior legislatura. Durant els més de 3 anys del govern de CiU-PP, només s’ha reunit una vegada.

4.      Revisarem i actualitzarem el Pla d’emergència nuclear local (PENTA). (0)

-          El PENTA està redactat des de l’inici de la central nuclear. És preceptiu actualitzar-lo, com sempre s’ha fet. Malauradament, no deixa de ser poc més que un tràmit administratiu. L’actual govern no ha aportat RES de nou. Algú ha vist o ha participat en cap simulacre d’emergència? “Que Dios nos coja confesados”, com va dir un regidor de CiU en debatre aquest tema fa un parell de legislatures...

5.      Revisarem la política d’empadronaments indiscriminats i en sentarem les bases, vigilant de manera especial la sobreocupació dels pisos en els empadronaments. (1)
6.      Eradicarem l’ocupació il·legal de pisos i locals. (1)

-          Sobre aquest tema s’ha fet molta demagògia. La immigració que hi ha és la que és. Està aquí, com abans. Només cal que sortiu a passejar.

7.      Redactarem de manera participativa i consensuada una nova ordenança de civisme i convivència veritablement eficaç i aplicable, i vetllarem perquè s’apliqui. (1)


-          S’ha de dir que ja hi havia una ordenança igual o millor que l’actual. Aprovada pel Ple. L’actual equip de govern no va fer els tràmits administratius de publicació i no va entrar en vigor. En van redactar una altra (cortar y pegar d’altres ajuntament i fer petits retocs, no ens enganyem) que ara està vigent. De participativa, consensuada, eficaç, aplicable..., ja és una altra cosa.

8.      Insistirem en la demanda de la instal·lació d’un jutjat de primera instància i instrucció al municipi que aglutini la comarca de la Ribera d’Ebre. (0)

-          L’anterior govern vam insistir molt en aquest tema. No tenim constància que l’actual govern hagi “insistit en la demanada”. Almenys, no ha passat per cap ple.

9.      Elaborarem i executarem un programa de reordenació del trànsit a la població, combinant la figura del vianant i la del vehicle amb la finalitat de millorar la mobilitat al nucli urbà. (0)

-          És cert que s’ha canviat el sentit de circulació d’algun carrer. El més significatiu és el carrer de Santa Madrona que va provocar les queixes dels comerciants del centre de la població. La pregunta és: ha millorat el trànsit? Pregunteu a un veí que de l’hospital vol anar als Quatre Cantons.
-          De la “combinació de la figura del vianant i la del vehicle”, val més no parlar-ne.

10.  Crearem la figura del Defensor del Ciutadà, amb un compromís de resposta davant qualsevol consulta que plantegi un ciutadà en un màxim de 72 hores. (0)

-          Defensor del Ciutadà? Resposta de l’ajuntament en 72 hores? Ridícul. Hi ha persones que esperen resposta a la seva petició de fa un mes.

El balanç continua no podent ser més decebedor. De les 10 propostes, 7 no s’ha complert la promesa electoral i en 3, només una part i en 0, podem considerar que s’ha assolit.

El balanç acumulat dels 3 primers apartats és de: 0- 21 propostes, 1- 8 propostes, 2- 1 proposta.

I per a què no se li oblidi a ningú, cal dir que l’ajuntament de Móra continua gestionant més de 6.000.000 € a l’any, és a dir, gairebé 20.000€ diaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.