divendres, 26 de setembre del 2014

HO SABRÉ JO !!!!

Dilluns passat vam celebrar un ple extraordinari i urgent a l’ajuntament de Móra amb 2 punts a l’ordre del dia:
1. Donar suport a la convocatòria de consulta a Catalunya del 9 de novembre de 2014.
El nostre grup vam donar-li suport perquè entenem que votar és un dret democràtic que no es pot negar a cap poble. Una altra cosa és el sentit del vot on cada ciutadà pot expressar lliurement el que millor respongui a la seva forma de pensar i sentir.
Es va aprovar per 12 vots a favor (CiU, PSC i ERC) i 1 de negatiu (PP).

2. Ratificació del conveni de col·laboració entre l’ajuntament i Caixabank SA, pel desenvolupament de l’exposició “Julio Antonio Escultor 125 anys”.
En aquest punt, de la mateixa manera que el grup d’ERC, ens vam abstenir per diverses raons:
-          Vam considerar que per la rellevància i la solemnitat del punt 1, motiu pel qual es va convocar el ple extraordinari i urgent, havia de ser un únic punt a l’ordre del dia i més quan el conveni ja estava signat i només calia ratificar-lo. No cal dir que prèviament el nostre grup no va ser consultat per a res.

-          El contingut del conveni, des de la nostra perspectiva, deixa molt que desitjar. Sense entrar en detalls, la Caixa cedeix durant uns mesos un local a l’ajuntament (el que hi ha annex a l’oficina del carrer d’Antoni Asens) a canvi que l’ajuntament el condicioni per a l’exposició.
L’ajuntament es compromet a:
· El manteniment i conservació del local (un local que fa anys que està tancat): caldrà pintar-lo, revisar la instal·lació elèctrica...
· Contractar el servei de neteja, aigua, llum...
· Posar una alarma, extintors, llums d’emergència i altres requisit contemplat a la normativa.
· Assumir la responsabilitat de danys a terceres persones (assegurança)...

CONCLUSIÓ:
L’ajuntament condicina un local a la Caixa amb les condicions esmentades anteriorment (com tots sabem una de les principals entitats financeres de Catalunya i España) a canvi de que et cedeixin durant 3 mesos un local. Negoci rodó, per a la Caixa, evidentment. En fi, després el sr. alcalde es vanagloria públicament de les seves dots de comercial (recordeu la virtual obra del Barranc de les Moreres). Patètic.

Durant el debat d’aquest punt, el sr. alcalde va justificar l’anterior conveni afirmant que “era la primera vegada que s’exposaria obra original de Julio Antonio a Móra”. En fer-li veure que això no era així, que Móra havia acollit diverses vegades obres originals de l’escultor, fins i tot el monumental Mausoleo Lemonier, va ser quan va pronunciar la frase que titula aquest article: Ho sabré jo!
Doncs, no, no ho sabia. I això que és diputat provincial i la Diputació és qui gestiona el Museu d’Art Modern de Tarragona on hi ha exposada bona part de l’obra de Julio Antonio. En fi, ja ho diuen, no hi ha pitjor sord que qui no vol escoltar... Evidentment, la cultura no és el seu fort...
Per a informació dels nostres lectors, sr. alcalde inclós, us adjuntem una petita descripció de les 3 exposicions que han acollit obra original de Julio Antonio a Móra.

Hi ha hagut 3 exposicions:
- A l'Institut Julio Antonio, del 16 de febrer al 19 de març de 1969 amb motiu del 50è aniversari de la seva mort. Us adjuntem el catàleg amb 22 escultures, entre elles la 22- Adolescente muerto (Mausoleu Lemmonier) i diverses fotografies.









- Al Boulevard de Móra del 18 al 27 de maig de 1990 per Firamóra 90 per a celebrar el Centenari del seu naixement. Va acollir 10 escultures i 20 dibuixos.


- Al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, el desembre de 1994 organitzat per La Riuada amb motiu del 75è aniversari de la seva mort. Comptà amb 50 quadres biogràfics i 8 obres originals.





Esperem que la informació hagi estat del vostre interès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.