divendres, 26 de setembre del 2014

TEMPS ERA TEMPS

A poc més d’un any per a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 i amb aquest títol, Temps era temps, volem iniciar una secció que té com a objectiu fer un seguiment de l’obra de govern de l’equip de CiU a l’ajuntament de Móra d’Ebre.

Refrescarem la memòria de l’actitud del grup de CiU quan estava a l’oposició (no gaire constructiva, com molta gent deu recordar), recordarem les seves propostes (moltes avui oblidades) i farem un seguiment del Programa Electoral de CiU que els va permetre guanyar les eleccions.
Entenem que un programa electoral és una proposta, un compromís i s’ha de redactar d’una forma realista, amb unes propostes que es puguin realitzar. Si no és així, creiem que es converteix en un engany, en un frau democràtic, que no fa més que augmentar la desafecció de la ciutadania envers la classe política.
Veureu que a cada proposta del Programa de CiU  hi afegim un comentari i un número en funció del grau de compliment que creiem que s’ha assolit (0-No assolit, 1-Iniciat o assolit en part, 2-Assolit).
Aquest és el nostre punt de vista sobre les promeses de qui governa i, insistim, els va permetre guanyar les eleccions. Si algú discrepa, té una altra opinió o una altra informació, us preguem que ens la feu arribar.

BENESTAR SOCIAL

ARA Serem al costat de les persones i de les famílies més afectades per la crisi.
SUMA Treballarem amb les entitats i els voluntaris per millorar els serveis.
CANVI Cercarem noves formes per ampliar l’assistència social a Móra.

1.      Establirem la possibilitat d’ajornar el pagament dels impostos municipals en els casos de major penúria econòmica familiar. (0)

- Un zero total. No només no s’ha ni plantejar la possibilitat d’ajornar, ni fraccionar els impostos, sinó que s’han augmentat més del 20% tal com ja vam fer públic en altres comunicats.

2.      Crearem ajudes per a les famílies nombroses i monoparentals. (0)

-    Un altre zero rotund. Pregunteu a famílies nombroses o monoparentals quins ajuts han rebut de l’ajuntament...

3.      Implicarem les organitzacions benèfiques i de voluntariat en l’esforç per combatre els efectes de la crisi, i potenciarem una xarxa de voluntaris per la ciutadania. (2)

-         En aquest punt hem de felicitar la regidora i els voluntaris que treballen per a repartir aliments entre les persones més necessitades.

4. Fomentarem l’ajut a les famílies amb malalts crònics, especialment mitjançant cuidadors familiars. (0)

-          Les famílies amb malalts crònics ho passen molt malament. No es pot frivolitzar ni enganyar d’aquesta manera. Hi ha cuidadors (PADES), assistentes socials (Consell Comarcal) que no depenen de l’ajuntament. L’ajuntament no ha aportat RES de nou en aquest aspecte.

5.   Establirem una estreta col·laboració amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes per dinamitzar i alhora aprofitar els seus coneixements i experiències. (1)

-          Tots els anteriors govern han col·laborat amb els jubilats. L’anterior govern va acabar i pagar la nova seu, va habilitar el pis inferior, entre moltes altres coses. El que sí que ha planificat l’actual govern ha estat els “Àpats en companyia”, dels quals ja expressarem la nostra opinió un altre moment.
      
6.      Crearem horts urbans destinats a ciutadans jubilats, prejubilats i aturats. (2)

-          Cert. Han creat uns horts urbans. N’esperem una valoració. Per cert, coneixeu algun jubilat o prejubilat que hi vagi?

7.      Crearem nous espais verds, parcs i jardins, i rehabilitarem els actuals. (1)


-          A l’iniciar la legislatura ja hi havia projectats i pressupostats el de la llar d’infants i el de la urbanització Cardona. També s’havia iniciat l’obra del parc del passeig de la residència Natzaret que va ser desmuntat. Se n’ha fet un annex al Mercadona...

8.      Ampliarem l’horari i la capacitat de la Llar d’Infants La Morera, adaptant-lo a les necessitats dels usuaris d’aquesta instal·lació. (0)

-       No ens consta cap ampliació, ni d’horari ni de capacitat. El que sí que han patit els pares és un important augment en la quota per les retallades del govern de CiU a la Generalitat.

9.      Fomentarem la implantació i difusió dels programa de teleassistència domiciliària per a la gent gran. (0)

-    El desconeixement de l’equip de CiU al redactar aquest programa és insultant. Aquest programa de teleassistència FA ANYS QUE ESTÀ IMPLANTAT i gestionat eficaçment pel Consell Comarcal.

10.  Procurarem recuperar la tradicional celebració del Dia de l’Avi local i comarcal, que hem perdut. (0)

-         Fals. Mai es va perdre la Festa de l’Avi Local (només cal de repasseu els programes de festes majors). I la festa comarcal es va pactar amb el Consell Comarcal de fer-la rotatòria amb els pobles que volien organitzar-la, entre ells Móra.

El balanç continua no podent ser més decebedor. De les 10 propostes, 6 no s’ha complert la promesa electoral i en 2, només una part i en 2, podem considerar que s’ha assolit.

El balanç acumulat dels 4 primers apartats és de: 0- 27 propostes, 1- 10 propostes, 2- 3 propostes.

I va el Sr. Alcalde i diu –textual: “... les nostres expectatives de compliment del programa (electoral) estan al 90%”. Doncs, en els mesos que els falta per a acabar la legislatura, tindran feina...


I per a què no se li oblidi a ningú, cal dir que l’ajuntament de Móra continua gestionant un pressupost general de 6.892.093,32€ a l’any, és a dir, gairebé 20.000€ diaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.