dimarts, 14 d’octubre del 2014

TEMPS ERA TEMPS

A poc més d’un any per a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 i amb aquest títol, Temps era temps, volem iniciar una secció que té com a objectiu fer un seguiment de l’obra de govern de l’equip de CiU a l’ajuntament de Móra d’Ebre.

Refrescarem la memòria de l’actitud del grup de CiU quan estava a l’oposició (no gaire constructiva, com molta gent deu recordar), recordarem les seves propostes (moltes avui oblidades) i farem un seguiment del Programa Electoral de CiU que els va permetre guanyar les eleccions.
Entenem que un programa electoral és una proposta, un compromís i s’ha de redactar d’una forma realista, amb unes propostes que es puguin realitzar. Si no és així, creiem que es converteix en un engany, en un frau democràtic, que no fa més que augmentar la desafecció de la ciutadania envers la classe política.
Veureu que a cada proposta del Programa de CiU  hi afegim un comentari i un número en funció del grau de compliment que creiem que s’ha assolit (0-No assolit, 1-Iniciat o assolit en part, 2-Assolit).
Aquest és el nostre punt de vista sobre les promeses de qui governa i, insistim, els va permetre guanyar les eleccions. Si algú discrepa, té una altra opinió o una altra informació, us preguem que ens la feu arribar.

5 amants com som del
TERRITORI I LA SOSTENIBILITAT

ARA Orientarem la planificació urbanística per reforçar la capitalitat de Móra.
SUMA Incorporarem ciutadans i entitats en les grans decisions de ciutat.
CANVI Farem compatibles creixement i sostenibilitat des de criteris assenyats.

1.   Farem realitat, d’una vegada per totes, l’aprovació del Pla d’ordenament urbanístic municipal (POUM), que fa més 5 anys que s’està redactant. (0)

- Doncs “d’una vegada per totes” haurà d’esperar.
- Redactar el POUM de qualsevol municipi és una tasca complicada. L’anterior govern vam iniciar la redacció, amb participació ciutadana. Problemes amb l’empresa adjudicatària va allargar el procés.
- L’actual govern, 3 anys i mig després, no ens consta cap iniciativa per a poder acabar-lo aquesta legislatura.

2. Implantarem un programa d’abastament d’energia en edificis i instal·lacions municipals, mitjançant energies renovables, de manera progressiva. (0)

-          N’heu vist cap?

3.     Estudiarem la possibilitat de substituir l’enllumenat públic per nous productes, (LED), que aporten més eficàcia amb menys despesa d’electricitat, i finançarem aquesta nova inversió amb l’estalvi de consum d’electricitat que obtindrem. (2)

-          S’està acabant. A pagar en 12 anys. Sense participar en el projecte conjunt amb el Consell Comarcal.
-          No s’ha canviat el cablejat, només s’han substituït les bombetes i els fanals. Hi ha molts punts foscos que, diuen, es corregiran.

4.  Millorarem el servei de neteja urbana per garantir la netedat dels nostres carrers i posarem especial atenció en les deposicions d’animals. (1)

-          El tema de la neteja és un tema recurrent, utilitzat partidísticament. L’anterior govern teníem un mínim de 3 treballadors diaris i un cop a la setmana la màquina de netejar del Consell. Hi havia uns “voceros” que ho trobaven tot malament. Ara no piulen. I no serà perquè el poble estigui impecable...

5. Potenciarem la recollida dels olis de cuina per evitar que aquests es llencin als desguassos, amb la qual cosa s’eliminaran els efectes mediambientals que això provoca. (2)

-          Bé, cert, s’han posat uns contenidors per a recollir l’oli. El tractament de residus és un concepte més ample. L’anterior legislatura ha havia un Educador de carrer per a conscienciar del tractament dels residus, es feien campanyes, es clausuraven abocadors incontrolats en l’àmbit rural, es desplegava l’Agenda 21... En fi, deixem el tema mediambiental per a una altra ocasió...

6. Negociarem amb el Consell Comarcal l’ampliació de l’horari de la deixalleria municipal per tal de garantir una major accessibilitat dels usuaris. (0)

-          La deixalleria fa una gran funció mediambiental des de la seva instal·lació. Sempre ha estat gestionada pel Consell Comarcal, sense costos per a l’ajuntament. Ara, l’ajuntament n’ha d’assumir una part important de la despesa en haver sortit del Consorci de residus.

7.    Potenciarem la producció agrícola local i impulsarem la creació d’una agrobotiga. (0)

-          Si algú va potenciar l’activitat agrícola local va ser l’anterior govern amb el suport a la Comunitat de regants per a la construcció del rec entubat, la Cooperativa inactiva des de feia anys, el Programa 7 comarques des del Consell Comarcal... Aquesta legislatura, RES. I l’impuls de l’agrobotiga? Algú l’ha vist? Ridícul.

8. Incrementarem el nombre de camins rurals arranjats o asfaltats i garantirem el manteniment i la cura de la xarxa existent. (0)

-          L’anterior govern va impulsar un programa d’arranjament de camins que va donar els seus fruits. Asfaltant camins o trams del camí de les Comes, de les Planes, de les Solanes, Catatxora, Camins Nous... Arranjant i recuperant el barranc de Perles, la vall de Lladres, Gandioles... L’activitat d’aquesta legislatura és irrellevant.

9. Durem a terme una remodelació i la corresponent ampliació del cementiri municipal. (0)

-          Aquesta proposta electoral ratlla la vergonya. I amb la “canya” que ens pegaven sobre el cementiri per intentar regularitzar-lo... I NO HAN FET RES. Doncs, si no arriba a ser pels 96 NÍNXOLS que vam construir l’anterior legislatura, no sabem on aniríem a parar. I no parlem del manteniment i la neteja...

10. Procurarem l’arranjament i la urbanització dels vials d’entrada a la població per millorar la primera imatge que es rep del nostre municipi. (1)

-          S’ha remodelat l’avinguda Pius XII per part de la Diputació, que n’és la propietària i té la responsabilitat del seu manteniment, després de reivindicar-lo durant molts anys. Sembla que quan governen ells, ajuden als seus. Això és transparència, servei públic i equanimitat...
-          Pel que fa a les entrades al poble (Comarques Catalanes des de Gandesa, camí de les Sènies), RES.

El balanç continua no podent ser més decebedor. De les 10 propostes, 6 no s’ha complert la promesa electoral i en 2, només una part i en 2, podem considerar que s’ha assolit.

El balanç acumulat dels 5 primers apartats és de:

0-      33 propostes,
1-      12 propostes,
2-    5 propostes.

I va el Sr. Alcalde i diu –textual: “... les nostres expectatives de compliment del programa (electoral) estan al 90%”. Doncs, en els mesos que els falta per a acabar la legislatura, tindran feina...


I per a què no se li oblidi a ningú, cal dir que l’ajuntament de Móra continua gestionant un pressupost general de 6.892.093,32€ a l’any, és a dir, gairebé 20.000€ diaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.