dimecres, 22 d’octubre del 2014

EL DECÀLEG PENDENT (... i n’hi ha més)

S’acaba la legislatura i, malauradament, projectes i infraestructures que van ser molt treballades i reivindicades per l’anterior govern quedaran sense veure la llum. És una mostra de la INCAPACITAT de l’actual govern encapçalat pel sr. Alcalde que, com ell mateix diu, té grans qualitats de comercial. Sembla que gràcies a aquesta qualitat va aconseguir trobar i convèncer l’empresa que havia de construir el complex del barranc de les Moreres. Tots sabem com ha acabat.

Us presentem un breu resum de 10 projectes planificats per l’anterior govern que es quedaran al tinter,

  1. Cuartel de la Guardia Civil

Es van fer diverses visites a Madrid, acompanyat per diputats per a plantejar la comprar del cuartel o la permuta de terrenys. Es va aprofitar la urbanització on hi ha ubicada la comissaria dels mossos i bombers per a reservar una parcel·la per a la guardia civil. Tot continua igual.



  1. Centre d’Interpretació a la Tomaquera (al costat de la plaça de Toros)

Es van iniciar les obres (podeu veure la xarxa metàl·lica de protecció) pagades íntegrament pel govern central. Una modificació en el projecte, que no implicava un augment del pressupost, va aturar provisionalment l’obra. A hores d’ara encara s’ha de reemprendre després de més de 3 anys.
Mentrestant pagat també íntegrament, en aquests cas pels morencs i morenques, es compra l’illa de Saurí d’unes 3 hectàrees per gairebé 300.000€.



  1. Edifici del departament d’Agricultura i Medi Ambient

Tots coneixeu l’actual ubicació del departament d’agricultura a l’edifici de La Democràcia. Un espai que no compleix els requeriments necessaris per a donar el millor servei als seus usuaris i treballadors. Les barreres arquitectòniques impedeixen l’accés a persones amb mobilitat reduïda (no hi ha ascensor)...
La seu dels Agents Rurals, de lloguer en diversos espais els darrers anys, tampoc té un espai definitiu.
L’anterior govern va cedir una parcel·la al departament d’agricultura –annexa a la comissaria dels mossos- per a construir una seu compartida amb els agents rurals. Hi havia la cessió signada i el projecte fet. No hi ha notícies.





  1. Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

El POUM és un instrument urbanístic que ha de marcar el planejament futur del nostre municipi. Ha de dir com vols que creixi el poble, cap a on, ha de definir la seva vialitat, els equipaments, les zones verdes, etc.
Per a iniciar un pla d’aquestes característiques s’ha de ser valent i tenir les idees clares. Diverses dificultats amb l’empresa que l’havia de redactar va anar ajornant la presentació del pla. Avui més de 3 anys després, no se’n sap res.



  1. Polígon industrial La Verdeguera III

La Generalitat va adquirir més de 10 hectàrees annexes a l’actual polígon industrial La Verdeguera per a ampliar-lo i ubicar-hi també l’heliport. Van ser moltes les visites que es van efectuar a l’INCASOL i ja es tenia una primera fase planificada amb empresaris interessat. Ara resulta que l’INCASOL l’ha llogat a un empresari agrícola per 10 anys, prorrogables a 10 més, la qual cosa significa que Móra renuncia a sòl industrial durant 20 anys i, a més, hipoteca la instal·lació de l’heliport que li correspon a Móra  segons el Pla d’aeroport, aeròdroms i heliports de Catalunya.
I el sr. Alcalde, després de fer públic aquest cas, es decideix a piular... Total, per a dir que l’INCASOL pot recuperar els terrenys quan vulgui. Sí, però fent front a una indemnització que faria absolutament inviable el projecte. Sempre queda l’opció d’enviar els empresaris interessats al poble del costat... Vergonyós!



  1. Agenda 21

L’Agenda 21 és un instrument transversal de planificació i de participació ciutadana en qüestions relacionades bàsicament en la sostenibilitat i en el medi ambient.
Durant les 2 legislatures anteriors, van ser diversos els temes que es van tractar. Anaven des del reciclatge de residus a la mobilitat, passant per campanyes diverses, habitatge, oci, estalvi d’energia, etc. Hi havia representants de tot el teixit productiu i associatiu de Móra. S’aixecava acta de cada sessió i se’n feia un seguiment.
Doncs bé, en el més de 3 anys d’aquesta legislatura, no s’ha celebrat ni una sola reunió.
(Podeu veure el document inicial datat el Maig de 2003 al web de l’ajuntament, dins de l’apartat Plans municipals)



  1. Llei de Barris

Móra d’Ebre va ser la segona població de les Terres de l’Ebre després de Tortosa a qui van atorgar la Llei de Barris. La Llei de Barris és un projecte de remodelació del nucli antic de Móra que, com a única condició per a l’ajuntament era i és l’aportació del 50% de la inversió que es faci al nucli antic (en aquest 50% podia participar inversió privada tal com va passar al carrer de la Palla i el Benet Messeguer). L’altre 50% el paga la Generalitat.
Gràcies a aquest pla, s’ha pogut fer diverses actuacions que haguessin estat inviables sense aquesta aportació (carrer Santa Madrona, Palla, Benet Messeguer, centre cívic annex a l’ajuntament, entre altres.).
En aquesta legislatura, més de 3 anys, obcecats pel macroprojecte impossible de realitzar al Barranc de les Moreres, no s’ha fet absolutament res de rellevant.
Cal recordar que el grup de CiU, a l’oposició, va votar en contra de la petició de la subvenció de la Llei de Barris.



  1. Ampliació patis Institut Julio Antonio

Després de moltes gestions es va poder adquirir el solar annex al pati de l’institut Julio Antonio per a cedir-lo al Departament d’Ensenyament amb l’objectiu d’ampliar els patis i alhora fer una reserva de sòl per a una possible ampliació.
3 anys i mig després, tot continua igual





  1. Cobriment barranc de Faneca (Llar de Jubilats al pont)

Després de la remodelació de l’avinguda de les Comarques Catalanes, es van iniciar els tràmits per a acabar de cobrir el barranc de Faneca des del pont fins a la llar de jubilats. Hi havia planificat el projecte i el finançament. Finalment es va haver de canviar d’actuació per a dirigir el pressupost al canvi de teulada de l’ajuntament, en aparèixer aquesta necessitat de forma sobrevinguda.
No ens consta cap gestió del nou govern CiU-PP.





  1. Castell

Durant els més de 3 anys d’aquesta legislatura, pràcticament no s’ha fet RES en la recuperació del principal actiu turístic i històric morenc.
Recordem al feina feta per l’anterior govern:

-          Pla Director: document que permet treballar amb criteris arqueològics. No en va, hi van estar treballant uns arqueòlegs diversos mesos.
-          Torre fusellera: reconstrucció de la torre i la seva museïtzació.
-          Mur de contenció al carrer de Gràcia, a la dreta de la entrada al castell. Important obra per a garantir la seguretat dels veïns.
-          Habilitació de la cisterna com a sala d’exposicions.
-          Adquisició del solar a la plaça d’entrada al castell per a ampliar-la i habilitar una sala de recepció, lavabos, oficina per al vigilant...




En fi, com dèiem al començament, en aquest decàleg heu pogut comprovar la falta de competència, de projecte, de gestió, de planificació... de l’actual equip de govern. Projectes de futur que no veuran la llum aquesta legislatura, però de festes i festetes, de dinars, de focs artificials i actes cara la galeria en trobem cada setmana. Aviat us farem arribar la despesa de Festes Majors (Quines festes més maques!!!). Només un detall per a començar: dijous a la tarda-nit (pregó, festa Eivissa...) més de 20.000€ gastats.


Tenim el que hem triat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.