dijous, 20 de novembre del 2014

Temps era Temps

A poc més d’un any per a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 i amb aquest títol, Temps era temps, volem iniciar una secció que té com a objectiu fer un seguiment de l’obra de govern de l’equip de CiU a l’ajuntament de Móra d’Ebre.

Refrescarem la memòria de l’actitud del grup de CiU quan estava a l’oposició (no gaire constructiva, com molta gent deu recordar), recordarem les seves propostes (moltes avui oblidades) i farem un seguiment del Programa Electoral de CiU que els va permetre guanyar les eleccions.
 
Entenem que un programa electoral és una proposta, un compromís i s’ha de redactar d’una forma realista, amb unes propostes que es puguin realitzar. Si no és així, creiem que es converteix en un engany, en un frau democràtic, que no fa més que augmentar la desafecció de la ciutadania envers la classe política.

I per a què no se li oblidi a ningú, cal dir que l’ajuntament de Móra continua gestionant un pressupost general de 6.892.093,32€ a l’any, és a dir, gairebé 20.000€ diaris.
 
Veureu que a cada proposta del Programa de CiU  hi afegim un comentari i un número en funció del grau de compliment que creiem que s’ha assolit (0-No assolit, 1-Iniciat o assolit en part, 2-Assolit).
Aquest és el nostre punt de vista sobre les promeses de qui governa i, insistim, els va permetre guanyar les eleccions. Si algú discrepa, té una altra opinió o una altra informació, us preguem que ens la feu arribar.


6 per al nostre futur,

FORMACIÓ I ENSENYAMENT

ARA Apostarem per un ensenyament de qualitat.

SUMA Treballarem amb mestres, pares i mares per millorar l’educació.

CANVI Estarem al costat de les famílies per ajudar-les amb els seus fills.


1.      Treballarem i exigirem la construcció d’un nou col·legi públic al municipi. (1)

- D’escola nova res. Una petita ampliació...

2.      Treballarem i exigirem l’adequació i ampliació del pati de l’IES Julio Antonio. (0)

-          Qui va adquirir el solar annex a l’institut va ser l’anterior govern. Aquesta legislatura, res. 

3.      Implantarem un ajut anyal per a la compra de llibres escolars, de fins a 60 euros per alumne en edat d’escolarització d’ensenyament obligatori empadronat al municipi. (1)

-          És un tema sobre el qual ja ens hem manifestat diverses vegades. Se subvenciona, amb diners de tots, el 20 % del valors dels llibres a TOTHOM INDEPENDENTMENT DE LA SEVA RENDA. Ho considerem vergonyós. Una família que cobra 6.000€ al mes rep el mateix que una família que rep els poc més de 400€ d’ajuda familiar.
 
4.      Crearem un consell de suport i de coordinació amb les AMPA. (0)

-          Sempre hi ha hagut un consell de coordinació amb els centres escolars i les AMPA per a decidir aspectes com el calendari escolar, organització d’activitats...

5.      Replantejarem i negociarem amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, l’oferta formativa de l’IES Julio Antonio pel que fa a la formació professional. (0)

-          L’oferta formativa de l’institut no la decideix l’ajuntament. Va en funció de les línies o famílies formatives en formació professional i la demanda educativa

6.      Promourem activitats i cursos d’orientació professional per als estudiants. (0)

-          Sempre hi ha hagut activitats i professionals dedicats a l’orientació. Durant aquesta legislatura no s’ha vist cap novetat, a no ser les retallades propiciades pel govern de CiU.

7.      Establirem mecanismes d’acollida amb els centres educatius per ajudar en la incorporació d’alumnes nouvinguts a la xarxa escolar. (0)

-          No hi ha hagut cap novetat en relació a l’acollida d’alumnes nouvinguts. Fins i tot ha disminuït degut a la inferior matrícula d’aquests alumnes

8.      Impulsarem programes de formació d’adults, tant reglats com no reglats. (0)

-          Va ser durant l’anterior legislatura quan l’escola d’adult va guanyar protagonisme. Durant aquesta res de nou, ni reglats ni no reglats.

9.      Procurarem una ubicació definitiva per a l’Escola Oficial d’Idiomes. (0)

-          Mireu, qui va fer un important esforç per a aconseguir la implantació de l’Escola Oficial d’Idiomes va ser l’anterior govern. Aquesta legislatura, ni nova ubicació ni nous cursos, ni res.

10.  Procurarem optimitzar les instal·lacions dels centres educatius del municipi per dur a terme activitats alternatives durant els caps de setmana i períodes de vacances escolars. (0)

-          RES DE NOU. Els alumnes del casal d’estiu com cada any i res més. Ni s’ha planificat res per als caps de setmana ni a les vacances escolars.

El balanç continua no podent ser més decebedor. De les 10 propostes, 8 no s’ha complert la promesa electoral i en 2, només una part i en 0, podem considerar que s’ha assolit.

El balanç acumulat dels 6 primers apartats és de:

0-      41 propostes,

1-      14 propostes,

2-    5 propostes.

I va el Sr. Alcalde i diu –textual: “... les nostres expectatives de compliment del programa (electoral) estan al 90%”. Doncs, en els mesos que els falta per a acabar la legislatura, tindran feina...

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.