dimecres, 21 de gener del 2015

Temps era temps

A poc més de 4 mesos per a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 i amb aquest títol, Temps era temps, volem iniciar una secció que té com a objectiu fer un seguiment de l’obra de govern de l’equip de CiU a l’ajuntament de Móra d’Ebre.

Refrescarem la memòria de l’actitud del grup de CiU quan estava a l’oposició (no gaire constructiva, com molta gent deu recordar), recordarem les seves propostes (moltes avui oblidades) i farem un seguiment del Programa Electoral de CiU que els va permetre guanyar les eleccions.
Entenem que un programa electoral és una proposta, un compromís i s’ha de redactar d’una forma realista, amb unes propostes que es puguin realitzar. Si no és així, creiem que es converteix en un engany, en un frau democràtic, que no fa més que augmentar la desafecció de la ciutadania envers la classe política.

I per a què no se li oblidi a ningú, cal dir que l’ajuntament de Móra continua gestionant un pressupost general de 6.892.093,32€ a l’any, és a dir, gairebé 20.000€ diaris.

Veureu que a cada proposta del Programa de CiU  hi afegim un comentari i un número en funció del grau de compliment que creiem que s’ha assolit (0-No assolit, 1-Iniciat o assolit en part, 2-Assolit).
Aquest és el nostre punt de vista sobre les promeses de qui governa i, insistim, els va permetre guanyar les eleccions. Si algú discrepa, té una altra opinió o una altra informació, us preguem que ens la feu arribar.

9 per al nostre lleure,
FESTES

ARA Convertirem les nostres festes en un pol d’atracció turística.
SUMA Establirem acords de col·laboració permanent amb entitats i col·lectius.
CANVI Potenciarem les nostres festes per reforçar la identitat i la projecció de Móra.

1.      Potenciarem la capitalitat de Móra d’Ebre mitjançant la millora i dinamització en l’organització dels esdeveniments firals. (0)

- Recordem que va ser l’anterior equip de govern qui va crear la Fira del Llibre Ebrenc i va mantenir cada any la Móra Morisca. Aquesta legislatura res de nou, bé, sí, la Móra Morisca cada 2 anys...

2.      Potenciarem la capitalitat de Móra d’Ebre mitjançant la millora de la qualitat de la Festa Major d’estiu. (0)

-          De diners sí que se n’han gastat més, molts més. De 90.000€ de pressupost se n’ha suplementat 33.000€ més, a part de dietes i altres.
-          Invitem als ciutadans de Móra que comparin el programa de festes de l’anterior legislatura amb aquesta per a veure “la millora”...

3.      Procurarem recuperar la Festa Major d’hivern. (1)

-          De recuperar la Festa Major d’Hivern, res. Amb més o menys activitats s’ha fet tota la vida...

4.      Impulsarem la celebració de festes com Sant Jordi, l’Onze de Setembre, Sant Joan, etc. (0)

-          El mateix de sempre o pitjor...

5.      Replantejarem, amb l’objectiu de potenciar-la, la festa de la Móra Morisca, per a aconseguir renovar i dinamitzar una de les celebracions més rellevants del nostre municipi, valorant entre tots la possibilitat de fer-la biennal. (0)

- La Móra Morisca és un important atractiu turístic a la nostra vila. Es va fer biennal amb l’argument d’estalviar diners, uns 20.000€. Es pot valorar si són molts o pocs. Però veient altres despeses: més de 130.000€ només en Festes Majors, 275.000€ en la compra de l’illa de Saurí quan un informe tècnic independent d’un enginyer agrícola la valora en 52.000€, és més que dubtós fer-la biennal. I de potenciar la Móra Morisca els anys que la fan, RES!

6.      Treballarem per a incorporar els joves a la Comissió de Festes per poder comptar amb noves idees i sensibilitats en les nostres festes. (0)

-          Que la Comissió de Festes fa una gran feina està fora de dubte. Que han incorporat joves “amb noves idees i sensibilitats”, només cal que veieu la fotografia de la Comissió al llibre de festes...

7.      Impulsarem la celebració d’unes festes populars adreçades a tots els públics, que combinin la festa i els balls de carrer amb els tradicionals balls de nit al Poliesportiu. (0)

-          Igual que sempre. “Tradicionals balls de nit al Poliesportiu”? La nit dels quintos, com sempre, amb una única orquestra...

8.      Potenciarem les festes de Nadal i de Reis, i establirem incentius i facilitats perquè els veïns guarneixin i il·luminin els carrers. (0)

-          Igual que sempre però gastant a dojo amb xarangues i altres. “Incentius i facilitats perquè els veïns guarneixin i il·luminin els carrers”? Algú els ha vist?

9.      Augmentarem el suport de l’Ajuntament a les entitats i associacions per a l’organització del Carnestoltes. (0)

-          No ens cansem de dir que en cap festa hi ha hagut cap canvi rellevant, només gastar més de cara a la galeria. El Carnaval ha estat com sempre, el fa el poble. Això sí, gastar amb més xarangues ho sap fer tothom.

10.  Establirem la màxima col·laboració amb les entitats o agrupacions veïnals per recuperar i potenciar les festes barri. (0)

-          “Recuperar i potenciar les festes de barri”? Algú n’ha vist alguna?

El balanç continua no podent ser més decebedor. De les 10 propostes: 9 no s’ha complert la promesa electoral i en 1, només una part i en 0, podem considerar que s’ha assolit completament la proposta.

El balanç acumulat dels 9 primers apartats és de:

0-   63 propostes,
1-   22 propostes,
2-    5 propostes.


I va el Sr. Alcalde i diu –textual: “... les nostres expectatives de compliment del programa (electoral) estan al 90%”. Doncs, en els mesos que els falta per a acabar la legislatura, tindran feina...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.