divendres, 30 de gener del 2015

Temps era temps

A poc més de 4 mesos per a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 i amb aquest títol, Temps era temps, volem iniciar una secció que té com a objectiu fer un seguiment de l’obra de govern de l’equip de CiU a l’ajuntament de Móra d’Ebre.

Refrescarem la memòria de l’actitud del grup de CiU quan estava a l’oposició (no gaire constructiva, com molta gent deu recordar), recordarem les seves propostes (moltes avui oblidades) i farem un seguiment del Programa Electoral de CiU que els va permetre guanyar les eleccions.
Entenem que un programa electoral és una proposta, un compromís i s’ha de redactar d’una forma realista, amb unes propostes que es puguin realitzar. Si no és així, creiem que es converteix en un engany, en un frau democràtic, que no fa més que augmentar la desafecció de la ciutadania envers la classe política.

I per a què no se li oblidi a ningú, cal dir que l’ajuntament de Móra continua gestionant un pressupost general de 6.892.093,32€ a l’any, és a dir, gairebé 20.000€ diaris.

Veureu que a cada proposta del Programa de CiU  hi afegim un comentari i un número en funció del grau de compliment que creiem que s’ha assolit (0-No assolit, 1-Iniciat o assolit en part, 2-Assolit).
Aquest és el nostre punt de vista sobre les promeses de qui governa i, insistim, els va permetre guanyar les eleccions. Si algú discrepa, té una altra opinió o una altra informació, us preguem que ens la feu arribar.

10 per a la nostra salut,
ESPORTS

ARA Apostem per convertir l’esport en un moviment de valors, lleure i salut.
SUMA Escoltarem els aficionats, els esportistes, les entitats i els clubs.
CANVI Potenciarem la pràctica de l’esport de forma digna i constant.

1.      Fomentarem l’esport en edat escolar en col·laboració amb els centres educatius del municipi, les respectives AMPA i les associacions esportives locals. (0)

- El mateix esport escolar de sempre gràcies a l’esforç dels mestres i AMPA. Novetats de l’ajuntament RES.

2.      Impulsarem tota mena d’activitats de caire esportiu per a la gent gran. (0)

- No hem observat cap mena d’activitat nova de caire esportiu per a la gent gran. Dinars en companyia, vés per on, sí.


3.      Recuperarem el Dia de l’Esportista local. (2)

-          Un 2, cert, al darrer any de legislatura s’ha celebrat.

4.      Crearem un Consell Esportiu local que coordinarà l’activitat esportiva al municipi, amb la participació de totes les entitats i els clubs esportius, i que vetllarà pel foment de l’esport base. (0)

- Sempre hi ha hagut un consell esportiu que ha reunit i coordinat els clubs esportius morencs.

5.      Intentarem crear una escola de rem i d’esports nàutics en col·laboració amb el Club Nàutic. (0)

- Les activitats al club Nàutic com cada any gràcies a l’esforç de la junta, pares i l’afició dels remadors. No ens consta la creació de cap escola de rem ni d’esports nàutics.

6.      Donarem suport als equips esportius locals en les diverses modalitats i contribuirem a cercar patrocinadors que els ajudin. (0)

- L’ajuntament buscant patrocinadors per als equips esportius locals? No ens consta.

7.      Revisarem i renovarem, si cal, el sistema de gestió de la piscina municipal coberta. (0)

- Després de criticar fins a la sacietat l’empresa de la piscina coberta, el manteniment de la instal·lació, prometien revisar ni saben ells quina cosa.. Per cert, hi ha cap regidor del govern que sigui soci de la piscina per a conèixer de primera mà el seu estat...?

8.      Renovarem les instal·lacions actuals de les piscines municipals d’estiu i les adequarem a la normativa vigent. (1)

- Bé, un 1. Sembla que estan redactant un projecte per a adequar-les, ara, de pressa i corrents després de 3 anys i mig de legislatura, amb el perill que no estiguin acabades a l’estiu.

9.      Construirem una nova pista poliesportiva per agilitzar i facilitar la pràctica d’esports com el bàsquet, handbol, etc. (0)

- La història de cobrir la pista no té desperdici. Va ser la primera obra programada, reunint clubs... Al final, marxa enrere.

10.  Procurarem l’optimització  de les instal·lacions esportives dels centres educatius del municipi durant el cap de setmana. (0)

- Ens sembla que no cal cap comentari. Ha vist algú utilitzar les instal·lacions esportives dels centres educatius cap cap de setmana? Doncs això...

El balanç continua no podent ser més decebedor. De les 10 propostes: 8 no s’ha complert la promesa electoral. En 1, només una part. I en 1, podem considerar que s’ha assolit completament la proposta.

El balanç acumulat dels 10 primers apartats és de:

0-   71 propostes,
1-   23 propostes,
2-    6 propostes.

I va el Sr. Alcalde i diu –textual: “... les nostres expectatives de compliment del programa (electoral) estan al 90%”. Doncs, en els mesos que els falta per a acabar la legislatura, tindran feina...


AIXÍ ACABEM EL SEGUIMENT DEL PROGRAMA DE CIU. SOBREN LES PARAULES: INCOMPLIMENT AMB MAJÚSCULES.

NOMÉS EL 6% D’ACOMPLIMENT I ELS SR. ALCALDE, AMB TOTA IMPUNITAT, DIU QUE EN COMPLIRAN EL 90%. VERGONYÓS!

VOSALTRES MATEIXOS -NOSALTRES JA HO SABÍEM- PODEU REFLEXIONAR SOBRE LA CREDIBILITAT DE QUI ENS GOVERNA.

PROPERAMENT ACTUALITZAREM LES 100 PROPOSTES. A VEURE SI ARRIBEN AL 90%.

JA, JA, JA...


1 comentari:

  1. Doncs el jutge Vidal a l’esborrany de Constitució Catalana proposa que els càrrecs públics que no compleixin el programa puguin ser destituïts, afegint que “potser als futurs dirigents polítics no els agradarà”. No cal més comentaris...

    ResponElimina

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.