dijous, 5 de febrer del 2015

EL CRAC DE LA SETMANA

La setmana passada vam poder llegir en un gratuït repartit per tota la població una entrevista al sr. Alcalde dins de la secció CRAC DE LA SETMANA. (us l'adjuntem)
Ens sap greu haver de baixar a determinats nivells, però tenim l’obligació per al·lusions de comentar el que allí s’expressa, amb dades objectives, per a què la gent de Móra conegui altres parts. (Posem en negreta les declaracions del sr. alcalde i a sota el nostre comentari)

- “El balanç [del mandat] és positiu”

La relativitat de la percepció. La pregunta és: Els ciutadans de Móra pensen el mateix? Ha augmentat la seva qualitat de vida? Paguen menys impostos? Tenen més serveis? Hi ha més feina? Quina indústria s’ha implantat? S’ha creat sòl industrial? El comerç passa per un bon moment?

- “... hem aconseguit rebaixar l’endeutament en 60 punts...”

La relativitat dels percentatges. Jo tinc 2 cotxes, tu no en tens cap, la mitjana és que tenim un cotxe cadascun. Dades oficials signades pel secretari interventor:

Liquidació del pressupost de 2010:
· Capital viu pendent d’amortitzar: 6.440.512,83€
· Drets reconeguts nets (cap. 1 al 5): 4.247.404,11€
· Ràtio legal de deute viu (es calcula dividint els 2 anteriors conceptes i multiplicant per 100) : 151,634%

Liquidació del pressupost de 2013 (El de 2014 encara no s’ha presentat):
· Capital viu pendent d’amortitzar: 6.763.598,56€
· Drets reconeguts nets (cap. 1 al 5): 5.038.943,45€
· Ràtio legal de deute viu: 134,23%

Per què surt un ràtio inferior el 2013? El denominador ha augmentat sensiblement (800.000€) degut a l’augment de l’IBI els darrers anys. El deute continua sent pràcticament el mateix.

Al marge del números exposats anteriorment, la gent de Móra, que coneix les persones, sap perfectament que és difícil trobar un equip de govern més auster, més estricte en la despesa, que el de les dos anteriors legislatures. Un equip de govern que va haver de gestionar un deute generat per l’anterior govern entre el qual hi havia de regidor l’actual alcalde.

- “...hem tingut una de les legislatures amb majors inversions gràcies als recursos de fora...”

Una de les legislatures amb majors inversions? Només unes dades de les anteriors legislatures amb recursos de fora:

Avinguda Comarques Catalanes (1.500.000€), remodelació residència Natzaret (2.500.000€), Comissaria Mossos d’Esquadra, Arxiu Comarcal, Llei de Barris (c. Sta Madrona, Palla, Benet Messeguer, Centre Cívic), helicòpter i ambulància medicalitzada, piscina coberta, Escola Oficial d’Idiomes, pou d’aigua i dipòsit...

En fi, no cal continuar més. Jutgeu vosaltres mateixos si aquesta legislatura és una amb majors inversions.

- “... penseu que cada setmana vaig a Barcelona, Tarragona i un cop al mes a Madrid.”

A Barcelona no ho sabem (demanarem les dietes). A Tarragona sí que hi va, a la Diputació, on té dedicació exclusiva cobrant més de 50.000€/any. Només faltaria que no hi anés!
A Madrid no sabem què hi va a fer un cop al mes (ha degut anar-hi més de 40 vegades) si els temes pendents amb Madrid continuen igual: Cuartel Guardia Civil, Centre Interpretació a la Tomaquera, accés a la N-420 pel camí de les Sénies direcció Gandesa, el pou del Pla de Restitució de Flix, 1% cultural per al castell (QUE EL SR. ALCALDE VA VOTAR EN CONTRA AL PLE DE L’AJUNTAMENT QUAN ESTAVA A L’OPOSICIÓ), manteniment GR99, asfalt N-420 de Móra a Falset...
Bé, a Madrid, serveixen uns “bocadillos de calamares” únics...

- “Les espines que hem queden clavades però que confio recuperar amb el temps són les reformes al Barranc de les Moreres i el projecte de 2 hotels...”

Sembla que aquest home viu en un altre món. Encara no ha entès que és absolutament inviable que una empresa inverteixi 4.000.000€ al barranc de les Moreres i els hagi de recuperar amb la gestió de 350 aparcament en aquella zona.
I sobre els 2 hotels, no en sabem res. Tot i això, no es queda curt. Posats a fer, no 1 hotel, 2...

- “Hem generat força llocs de treball...”

Mireu, sobre el tema de l’atur no volem frivolitzar. Hi ha molta gent que ho passa molt malament i no se n’ha de fer una qüestió política. Però, partint del fet que el sr. alcalde treu el tema, unes dades de l’atur a Móra (extretes de l’Idescat) des què ell n’és l’alcalde:

Atur 2010 – 451, Atur 2014 – 548.

Móra d’Ebre – 18,1%, Ribera d’Ebre – 13,6%, Terres de l’Ebre – 15,7%.

Sobren les paraules.

- “... ens falta atreure més inversions...”

Doncs sí. Li donem la raó. A què espera? De moment, la finca annexa al polígon de la Verdeguera per a la seva ampliació, l’han llogat a un pagès durant 20 anys. Si bé és cert que es pot recuperar la concessió, el preu a pagar faria inviable la urbanització.


- “Estem satisfets [amb l’aula universitària de la UNED] perquè ara comptem en tots els nivells d’estudis”.

No cal dir que estem d’acord en qüestions que afectin a l’educació. Educació és futur. No podem admetre, com hem manifestat diverses vegades, la subvenció de llibres escolars a tothom igual, rics i pobres. Sobre aquest tema de la Universitat a Distància, ens sembla bé però la ciutadania de Móra ha de conèixer els costos. Cada any estarà al voltant dels 30-40.000€, de moment la matrícula segons ens consta no arriba als 10 alumnes. Feu vosaltres els números...


- “Què recomanaria a un lector de Més Ebre per a què visiti la seva població? La zona de l’Aubadera... el Castell ... el nucli antic amb els seus carrerons estrets...”

És tremendo que recomani visitar el nucli antic quan ell VA VOTAR EN CONTRA DE LA LLEI DE BARRIS. Per cert, si algú va actuar i apostar per l’Aubadera i el castell va ser l’anterior govern (GR99, passarel·la de fusta i senyalització, inici de rehabilitació de la plaça de Toros –ara discoteca-, Tomaquera i xarxa al talús, torre fusellera al castell, mur de contenció a l’entrada, pla director...).
Bé, ara també han actuat a la façana fluvial comprant per 275.000€ l’Illa de Saurí quan un informe independent elaborat per un enginyer agrícola la valora en 52.000€... (Veure informe al blog del PSC Móra d’Ebre)

Sobre els seus coneixements culturals (La llista de Shindler) millor deixar-ho per a una altra ocasió.
I sobre que la gent de Móra “treu pit”, no sabem a quin sector de gent es refereix. Tampoc volem valorar la seva legitimitat i la seva credibilitat per a fer aquestes afirmacions.
Potser que pregunti als seus companys de grup al Consell Comarcal i li ho explicaran.

CONCLUSIÓ:

Sort que només ha estat el CRAC d’una setmana, si ho arriba a ser del mes o de l’any, estaríem arreglats! Xerrameca, fum, clientelisme, populisme (Què siga la fiesta!).

CATACRAC!!!


4 comentaris:

  1. SRS del PSC jo sempre us he votat...però, he de reconèixer que Piñol i CiU han fet una gran feina aquesta legislatura. És un home planer, treballador, patriota i eficient. Jo i la meva família li farem confiança. Ho sentim. Chapeau Joan!!

    ResponElimina
  2. Respectem la teva decisió, faltaria més! No sabem si has llegit i interpretat el q hem anat explicant al blog: incompliments del programa de CiU, fiasco de barranc de les Moreres, illa de Sauri sobrevalorada, en fi, no acabaríem. Tot i així, creus q és el millor per Móra... Endavant i per molts anys! Chapeau anònim de 6de febrer!

    ResponElimina
  3. Al anònim del 6 de febrer només dir-li que confőn planer amb simple i que si Piñol es treballador ho deu ser per curtes estones pels voltants de Quatre Cantons...tu ja m'entens.
    Respecte a lo de patriota tothom coneix la dita: "un patriota un id..."
    En lo relatiu a la eficiència em remetré als informes dels resultats de la seua gestió al capdavant del Ajuntament al que tothom té accés.
    Respecte als vots de la teua familia no se si compensaran el daltabaix que patira CiU a les municipals...el teu, el de la teua dona, potser el del teu fill gran, la teua filla encara no pot votar, la teua exdona ni pensar-ho...un total de 2, a tot estirar 3.
    Per acabar et recomano que practiquis el teu francès, que cada vegada que has rebut algún ciutadà del país veí has hagut de demanar traductor. I corregeix el teu perfil al Facebook a on posa que'l parles...que s'enganxa abans a un mentider que a un coix.
    Au revoire!!

    ResponElimina
  4. Donç al "crac de la setmana" l'hi van pintar al pont(el "seu pont"...) unes pintades en contra seua el passat cap de setmana...amb un clar missatge"FORA PIÑOL". Al pont a on, malgrat ser de titularitat estatal, ell s'ha gastat un bon grapat de diners dels ciutadans de Móra d'Ebre, en nom de no sé quina mena de simbolisme.
    El cas és què, després de anar a plorar als mitjans de comunicació de lo incívic de l'acció, i de fer una crida a respectar el mobiliari urbà, ha fet netejar amb tota celeritat només les esmentades pintades en contra seua, deixant de banda les pintades que fa mesos es van fer a Comarques Catalanes, al costat del Casal de Jubilats o les que hi han al costat de l'Hospital...aquelles es veu que no són incíviques.
    Això és un clar exemple de manca de coherència, en la seua línia...

    ResponElimina

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.