diumenge, 19 d’abril del 2015

LA TRANSPARÈNCIA I LA PARTICIPACIÓ A L’AJUNTAMENT DE MÓRA

Un dels principis que ha de regir tota democràcia és la transparència. Transparència, informació, participació i democràcia són principis indissociables, l’un sense els altres no tenen sentit.

Hem fet públic moltes vegades la falta de transparència de l’actual ajuntament de Móra, amb fets evidents i constatables (retard en el lliurament de les actes de les Juntes de Govern, no participació de l’oposició en els concursos de contractació i adjudicació d’obres...).

Uns exemples més:

1. 18 de març de 2015: Pregunta del Grup Municipal Socialista sobre els costos de la festa de Carnaval celebrada el 14 i 15 de febrer.
Resposta del sr. alcalde lliurada el 16 d’abril, un mes després de la petició i 2 mesos després de la celebració, Despesa total: 16.478€. (US ADJUNTEM RESPOSTA). Sense comptar hores extra de la brigada i altres contractacions, publicitat...
La festa de Carnaval va estar molt bé, però entenem que la ciutadania ha de conèixer les despeses, estar informat per a valorar posteriorment la conveniència, o no, de tanta despesa.

2.  Però l’actitud envers la ciutadania no es queda enrere: no han convocat cap reunió de l’Agenda 21, organisme que tracta de temes medioambientals com per exemple el reciclatge de residus; el POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) que diuen que ja està acabat sense haver convocat cap dels organismes de gestió i participació... No han convocat cap reunió ciutadana per a consultar temes de futur com l’aventura o projecte estrella del barranc de les Moreres que han hagut de tirar enrere, o cobrir la pista poliesportiva sense tenir un projecte global del poliesportiu que també han tirat enrere, o el canvi d’ubicació del mercat...

3. Però el que més ens preocupa són les mentides o mitges veritats impròpies del que hauria de ser l’alcalde d’una població.
En una recent entrevista a Ràdio Móra deia que havien amortitzat 3 milions d’euros de deute. Demanarem que ens ho detalli... Que detalli l’augment de l’IBI (un 24%). Que detalli també els diners gastats en festes, festetes i càrrecs de confiança...
Encara resultarà que són molt austers...

En aquesta entrevista també s’embolicava en unes suposades reunions de portaveus en què diu que el portaveu del PSC no va anar a una primera reunió, però sí a una segona i va dir que no tornaria més i que per això no en va convocar d’altres ja que al portaveu del PP el tenia al govern i que amb el d’ERC s’entenia molt bé i no calia celebrar aquestes reunions. FALS. Mai el portaveu del PSC ha manifestat que no vol anar a una reunió. Si per motius laborals, o altres, no hi ha pogut assistir, ha delegat en altres membres del grup municipal.

En fi, us continuarem informant. Demanem un cop més la vostra participació. Valorem la necessitat de canvi, en el fons i en les formes. Pensem que cada any l’ajuntament de Móra gestiona 6.000.000€.

Potser podria donar per a més i diferent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.