divendres, 16 d’octubre del 2015

PLE DEL DIA 8 D’OCTUBRE DE 2015

Un resum dels  punts de l’ordre del dia del ple:

Es va aprovar l’acta anterior amb l’abstenció del grup de ERC per què no van tenir temps de mirar-la (però si de veure errades en el nom d’una regidora d’ERC)

Informació al plenari dels Decrets d’alcaldia. Els més significatius són els decrets de pagament de  les retribucions als càrrecs electes i de  l’exclusió del grup municipal socialista, ja que van interpretar que el nostre vot en contra de l’augment a les indemnitzacions volia dir que renunciàvem a cobrar (al final del ple es va tornar a tractar el tema), i d’altres com diverses contractacions de personal, delegacions de celebració de matrimoni...

Els punts 3 i 4 del ple donaven compte dels informes de morositat del 1r i 2n trimestre 2015
Els punts 5 i 6 dels informes dels seguiment del pla d’ajust del 1r i 2n trimestre 2015, pendents de  subvencions per incorporar-les a les despeses corrents.
Els punts 7 i 8 tracten dels informes del seguiment d’execució del pressupost del 1r i 2n trimestre 2015, i es conclou que no es compleix la estabilitat pressupostària.
Al punt 9 es va tractar les línies fonamentals del pressupost del 2016, amb els vots a favor de CDC i PP, i les abstencions de PSC i ERC

Al punt 10 del ple es va aprovar  l’execució de la sentència  judicial del 11 de maig de 2015  amb la liquidació de 17.576,44€ per part de la Sra. Emilia Escribà, pels danys soferts pel despreniment del camí de Subarrechs. 
 Es aprovat pels vots a favor de CDC, PP i PSC i l’abstenció de ERC (que van dir que tenien un informe tècnic,  però ni es va presentar al plenari ni van explicar les seves conclusions)
El PSC va a votar a favor per tractar-se d’una sentència judicial i per què havíem demanat, al seu moment, que es depuressin les responsabilitats del despreniment.

Als punt 11, 12 i 13 es tractar les sol·licituds de bonificacions del ICIO de GECOHSA, les Germanes Carmelites i el Departament de Benestar i Família. Els tres van ser aprovats per unanimitat.

Al punt 14, es va tractar la creació i establiment del servei públic del mercat setmanal. Es va presentar un informe d’intervenció i el reglament del servei públic. 
Referent a l’informe,  es va presentar un quadre  d’amortització amb les entrades i les despeses, i amb el beneficis anual que es preveu obtenir durant els primers 10 anys.   El grup socialista va preguntar si no es tenien en compte els increments de l’IPC,  baixes, vacances, antiguitat del personal, ja que la despesa era igual durant tots els 10 anys. Ens van dir que sí, que es va fer el total tenint en compte aquestes variants i després es va dividir per 10 anys,
Ens van abstenir per ser un tema decidit unilateralment i que es pensa donar en gestió a una empresa privada a canvi del cànon d’uns anys. Creiem que no tindrà el benefici amb el que es compta. ERC va votar en contra.

Al punt 15 es van presentar per la seva aprovació els comptes generals del 2014, aprovats per UCD i PP i amb l’abstenció de PSC i d’ERC

Al punt 16 es va aprovar per unanimitat l’ampliació d’exposició pública del POUM, fins el 30 de novembre. Es va informar que s’havien presentat 6/7 al·legacions i altre tantes  consultes.

A l’apartat de Mocions es van presentar les següents:
Presentada conjuntament per tots els grups municipals la de suport a l’acollida de la població refugiada víctima dels conflictes armats a la mediterrània., aprovada per unanimitat.
 Presentada pel grup CDC, PSC i ERC, en relació al projecte de l’Autovia A7, que demana que es reprenguin els tràmits per l’execució de l’autovia A7 a les Terres de l’Ebre, que immediatament es desviïn el vehicles pesants per l’AP7 amb les bonificacions corresponents , i  gratuïtat de la AP7 durant les obres de l’A7. Aprovada amb els vots a favor de CDC, PSC i ERC i l’abstenció del PP.
Presentada per CDC i ERC, de suport al president Mas, exvicepresidenta Ortega i la consellera Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N.
 El grup socialista es va abstenir ja que tot i considerant que no  s’havia d’arribar a aquest punt i que es podia haver  resolt  amb el diàleg i voluntat  política,  és una decisió del TSJC.
Moció d’ERC en motiu del dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones (25 de novembre).
No es va aprovar pels vots en contra de CDC i PP, que van dir que ja es celebra aquest dia amb actes institucionals i que des de l’ajuntament i el consell comarcal, ja es porten a terme els protocols i actuacions que es demanen a la moció. 
El grup socialista es va abstenir, per considerar que tot i que se celebra institucionalment el dia amb la lectura del manifest, i sense posar en dubte altres actuacions en aquest àmbit per la regidoria de benestar social, creu que no es reflecteixen  ni es  dona  la publicitat  suficient d’aquestes actuacions i protocols  a la població.

Informacions d’alcaldia:
Creació del Centre Obert  infantil i juvenil. L’ajuntament es farà càrrec del lloguer i despeses fitxes, i el Departament de Benestar Social de les obres de rehabilitació del local a on anirà situat, i es donarà el servei a gestió. 
Tram del Rally de Catalunya a Móra d’Ebre – Ascó,  divendres 23 d’octubre. Diumenge matí re agrupament al passeig del Pont. Cost de 15.000€
Projecte de Desenvolupament turístic, amb el 25% d’augment de la subvenció d’ENRESA. 
El projecte, d’un cost de 600.000€ preveu l’arranjament del camí del nàutic a la Plaça de Toros, la segona fase dels talussos (camí nàutic-castell), la creació d’un port nàutic fluvial (amb tots els equipaments, benzinera, restaurant...) i la creació d’una empresa municipal de navegació (que més tard es donarà en gestió privada).
Es va explicar que es comptava amb una subvenció de 90.000€ anuals durant 3 anys, però el primer any sols es donaran 23.000€ ( de la part fixa) i dos anys 90.000€. La resta es preveu treure de la Llei de Barris.

Per acabar, al final del ple l’equip de govern va preguntar al grup socialista si volien cobrar per les assistències al ple i a la comissió informativa, que ells havien interpretat que no volíem cobrar les indemnitzacions, al votar en contra,  i que havien retingut la part corresponent en un compte a l’espera que els hi diguéssim a que ho volíem destinar (no en sabíem res...ja podien esperar...)
Se'ls hi va dir que mai havíem renunciat a cobrar, i que sols havíem manifestat la nostra oposició a l’augment de les indemnitzacions als càrrecs electes. Van respondre que a l’endemà es faria el corresponent decret per a que se'ns pagues.

Pensem que es va fer  una interpretació arbitraria i dirigida a posar en evidència la diferent posició en aquest tema del nostre grup municipal, i que no correspon a la veritat ja que mai es va dir durant el ple, ni posteriorment es va fer una renuncia per escrit, que no es volia rebre les indemnitzacions per assistència als plens i comissions informatives    (es pot consultar l’acta del ple...ah, no es pot, no es publiquen a la web...), i per tant, denunciem que es va incomplir una resolució del ple i es va fer  un ús incorrecte i de manipulació  de les eines de gestió i fiscalització municipal per part de l’equip de govern.

VOLEM ACLARIR, D’UNA VEGADA PER TOTES I DE LA MANERA MÉS CLARA POSSIBLE, PER EVITAR MALENTESOS,  QUE NOSALTRES NO ESTEM, NI HEM ESTAT MAI, EN CONTRA DE LES RETRIBUCIONS ALS CÀRRECS ELECTES, ESTEM EN CONTRA DE L’INCREMENT D’AQUESTES RETRIBUCIONS QUE ES VA APROVAR DURANT EL PLE DE JULIOL

També, van manifestar que la regidora socialista Dolors Gurrera, havia sol·licitat l’ajut del 20% dels llibres escolars i que els hi semblava una contradicció al votar en contra dels ajuts.

DE NOU, REPETIM, NO ESTEM EN CONTRA NI VAM VOTAR EN CONTRA DELS AJUTS, ESTEM A FAVOR DELS AJUTS, PERÒ ENS MANIFESTEM EN CONTRA DELS  AJUTS  UNIVERSALS, A  TOTS  IGUALS, HO NECESSITIN O NO. 


Potser haurien de ser públiques les llistes de les famílies que demanen l’ajut, tindríem algunes sorpreses.... ja que per nosaltres la contradicció és que persones que tenen ingressos molt més elevats que la regidora socialista, vídua  amb un sou part-time i dos fills, també les demanin (encara que estan en el seu dret a demanar-ho)

1 comentari:

  1. Molt bé l'explicació. Ja es hora que algú expliqui el que passa.
    Es vergonyos q amaguin l'augment de sou dels del govern. Pregunteu al sr alcalde, Julio i Sixto si no cobren mes ara que fa 1 any.
    Per cert, es diu que les subvencions dels llibres les han montat per a cobrar ells. Qui es el regidor d'hisenda? Pregunteu... Hi haura sorpreses...

    ResponElimina

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.