dilluns, 11 de gener del 2016

RESUM DELS PRINCIPALS PUNTS I ACORDS TRACTATS AL PLE DEL PASSAT 28 DE DESEMBRE

Al punt núm.3 de l’ordre del dia es va  tractar  l'expedient 6/15 de modificació de crèdit. Es va proposar l'actualització d'un seguit de partides per import de 299.683,71 euros. L'expedient es posarà a exposició pública per 15 dies i, posteriorment, es passarà a aprovació definitiva. El punt es va aprovar per 11 vots a favor (CiU ,ERC i PP) i 2 abstencions (PSC).

Al punt núm.4 es va tractar l'expedient de pressupost general de la corporació i de la plantilla orgànica de l'Ajuntament per a l'exercici 2016. Es va presentar a aprovació el pressupost general de la corporació per un import de 6.160.618,29 euros. El pressupost inclou els pressupostos de l'Escola Municipal de Música i Dansa (264.000 euros) i de Móra d'Ebre Bus (178.000 euros) i la Societat Esportiva Móra d'Ebre( 137.400 euros)

El capítol d'inversions suposa uns 590.000 euros, que es destinaran a la construcció de les noves piscines descobertes, a l'arranjament de la coberta de pavelló esportiu, a les obres a esplanada castell, a la climatització de la planta superior de la Biblioteca Comarcal, a l'adquisició d'un nou vehicle policial, a la construcció d'unes noves pistes de petanca, a la instal·lació d'una bateria de columbaris al cementeri, al manteniment i a la pintada de les ratlles camp de futbol, a l'adquisició de dos desfibril·ladors, i al restabliments de les tapes dels pous d'aigua potable.

En aquest punt, vam explicar que consideràvem aquests pressupostos poc realistes, ja que a part d’entrades que segons el nostre punt de vista son massa optimistes, l'Ajuntament hauria de ser més auster en despeses de protocol i publicitat. En quant a aquesta qüestió, vam posar d’exemple  l'Ajuntament de Tortosa que destina 27.750 euros anuals per aquests conceptes, a raó de 0,82 euros per habitant. També vam apuntar que les despeses de l'Ajuntament de Móra d'Ebre per aquests conceptes són molt elevades, perquè suposen 33.200 euros anuals, a raó de 6,06 euros per habitant.

També, vam indicar que en el pressupost de Móra d'Ebre, a banda de la partida de despeses de protocol, n'hi ha una altra de despeses de locomoció dels  òrgans de govern, de 6.000 euros més, al que l'alcalde va indicar que en aquesta partida només s'incloïen despeses de locomoció de l’alcalde.


Per últim, vam exposar que el nostre vot seria d’abstenció ja que consideràvem positiu que s’hagués inclòs per primera vegada una partida d’incentius industrials de 12.000€, que vam demanar que es dediquessin íntegrament a aquesta finalitat, i que es mantinguessin algunes  de les partides en benefici a les persones més necessitades.

El pressupost es va aprovar per 11 vots a favor (CiU, ERC i PP) i 2 abstencions (PSC).

.
Al punt núm. 8 es van presentar diferents mocions:

8.1. Moció d'ERC per a l'aplicació dels avantatges que preveu la legislació per a famílies monoparentals, que proposava equiparar els ajuts a les famílies monoparentals als de les famílies nombroses, i crear una partida pressupostària a tal finalitat. La moció es va aprovar per unanimitat.

8.2. Moció d'ERC per al foment de la mobilitat sostenible i l'eficiència energètica a Móra d'Ebre. La moció es va aprovar per unanimitat.

8.3. Moció d'ERC per a la millora de la transparència informativa de l'Ajuntament. Es va aprovar per unanimitat.

8.4. Moció del PSC, de la Plataforma Salvem les Ambulàncies de les Terres de l'Ebre, sobre el transport sanitari a les Terres de l'Ebre.


Vam informar que el motiu de la presentació d'aquesta moció era donar suport a la proposta de la Plataforma, més encara davant les notícies que indiquen que s'ha d'eliminar la plaça de metge de l'ambulància de suport vital avançat, amb base a Móra d'Ebre, del Servei d'Emergències Mèdiques. 

També, vam dir que, segons les nostres informacions obtingudes del cap d’urgències de l’Hospital de Móra d’Ebre, de tècnics sanitaris  i de personal mèdic, tots ens asseguren que es traurà el metge (com està contemplat a les bases del concurs de la nova empresa d’ambulàncies) però no saben quan, ni per quin motiu es va aplaçant.


Com sigui que encara no s'ha eliminat la plaça del facultatiu, vam demanar modificar un punt del redactat inicial de la moció perquè es demani "el manteniment" del metge de l'ambulància. 

La moció es va aprovar per 2 vots a favor (PSC) i 11 abstencions (CiU, ERC i PP).

8.5. Moció d'ERC i CiU de suport a la resolució 1/11 del Parlament de Catalunya, que referma l'inici del procés de creació d'un estat català independent en forma de república i l'obertura d'un procés constituent ciutadà i participatiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana, entre altres iniciatives polítiques i legislatives.


La moció es va aprovar per 10 vots a favor (CiU i ERC) i 3 en contra (PP i PSC).

Al punt núm. 9 d’informacions d'Alcaldia es va anuncia la  modificació de la ubicació del Centre Obert de Móra d'Ebre a l’edifici del Barranc de les Moreres, i es va informar dels cursos del Centre de Formació Ocupacional de l'Ajuntament de Móra d'Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.