dimarts, 19 de gener del 2016

QUE SANT ANTONI MOS GUARDO…!



El PSC sempre hem defensat l’anomenat Estat del Benestar amb els 3 pilars bàsics que el constitueixen: salut, educació i acció social (també dit Dependència).

No cal dir que bona part de l’acció política tant de la Generalitat com a l’Ajuntament de Móra d’Ebre durant les 2 legislatures del govern d’esquerres (PSC-ERC-ICV) van anar dirigides prioritzant l’assoliment d’aquests objectius.

Fet aquest preàmbul, la qüestió que ens ocupa és la importantíssima pèrdua d’un servei sanitari a la nostra vila i comarca. Ens referim a la supressió del metge en l’ambulància medicalitzada.

Fins fa uns dies, a Móra hi havia un servei de qualitat implantat en època del govern d’esquerres a la Generalitat i a Móra: helicòpter medicalitzat (només n’hi ha 4 en tota Catalunya) i ambulància també medicalitzada (anomenada Servei Vital Avançat-SVA), amb els tècnics corresponent i amb la presència d’un metge als 2 serveis.

Ves per on que el “govern dels millors” a la Generalitat, s’enduen el metge de l’ambulància medicalitzada deixant-la únicament amb els tècnics.

Perdem un servei vital (mai més ben dit) i ningú piula.

El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Móra vam presentar una moció reclamant el manteniment del metge a l’ambulància, recollint les preocupacions de tècnics, personal mèdic i de la cap del servei d’urgències de l’Hospital de Móra d’Ebre, així com de representants de la Plataforma Salvem les Ambulàncies de les Terres de l’Ebre.   L’equip de govern de l’ajuntament de Móra d’Ebre va assegurar que no es trauria el metge i consideraven la moció innecessària, i junt a la resta de grups representats a l’ajuntament no li van donar suport.  Tot i així, la moció va ser aprovada per 2 vots a favor i 11 abstencions.

A nosaltres se’ns va acusar de donar més credibilitat als tècnics que als polítics, però no és això, nosaltres ens basàvem amb els plecs de condicions del concurs i en ell ja estava recollida aquesta supressió. Per tant, l’equip de govern municipal i el territorial (salut) ja n’estava d’assabentat.

No volem ser alarmistes, però cal que la ciutadania conegui la realitat al dia d’avui:

HAN SUPRIMIT EL METGE DE L’AMBULÀNCIA MEDICALITZADA QUE HI HA SITUADA AL POLÍGON LA VERDEGUERA DE MÓRA.

Procurem tots plegats no tenir una emergència de nit, quan no pot venir l’helicòpter... El metge de guàrdia més proper haurà de venir de l’Ametlla de Mar!!!

Que Sant Antoni mos guardo...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.