dissabte, 24 de setembre del 2016

RESUM DELS PLENS EXTRAORDINARIS JUNY I JULIOL 2016

RESUM PLE EXTRAORDINARI 22 JUNY 

L'Ajuntament de Móra d'Ebre va celebrar una sessió plenària extraordinària, el dia 22 de juny de 2016, per a tractar els següents punts:

1.- Ratificació de la urgència
2.- Sol·licitud d’ajut a ENRESA exercici 2017. Creació empresa municipal esports fluvials (adquisició i posta en marxa)
3.- moció de suport a la marxa son a Móra d’Ebre
4. Moció ERC “ Per un nou país lliure de corrupció d’estat” que demanava la dimissió del ministre Fernández Díaz i del director de l’oficina antifrau de Catalunya, Daniel de Alonso, per les converses mantingudes per construir casos de corrupció per desacreditar els partits favorables a la independència.

La urgència del ple, era el termini per a presentar la sol·licitud d’ajut a ENRESA, i la voluntat de l’equip de govern, era comprar una empresa existent que es dedicava a la navegació fluvial.

S’arriba al ple, i ja no és possible comprar l’empresa perquè ha estat venuda, però es canvia per crear-ne una de nova. El projecte té un cost de 25.000 € aproximadament.

A nosaltres ens sembla bé tot el que sigui augmentar el turisme, perquè de retruc reinverteix en la economia local, el que no veiem del tot clar, és que hagi de ser l’ajuntament de Móra qui assumeixi aquest cost. Es sabut, que mentre es feien els viatges pel riu, era el Consell qui se’n feia càrrec, doncs, de benefici econòmic, cap ni un. Tot i que en el mateix ple, vam preguntar per si tenien un estudi de viabilitat econòmica, i se’ns va dir que si.

En la votació ens vam abstenir.

En el punt 3, també ens vam abstenir.

Es va afegir un 4t punt, la moció d’ERC. Vam demanar canviar “un nou país” per “un país”, ja que ha de ser el d’ara el país sense corrupció que volem. Tot i així, el que es demanava ens va semblar correcte i vam votar a favor.


RESUM PLE EXTRAORDINARI 7 DE JULIOL

L'Ajuntament de Móra d'Ebre va celebrar una sessió plenària extraordinària, el dia 7 de juliol de 2016, per a tractar els següents punts:

1.- Ratificació de la urgència
2.- aprovació provisional, Pla especial urbanístic implantació càmping, Pol. 30, parc. 4

Es va aprovar per unanimitat aquest pla, pensem que serà bo per al poble de disposar d’un equipament d’aquestes característiques.

La urgència era perquè aquest projecte va començar fa més de 6 anys, i la intenció era que entrés a la següent comissió del Servei Territorial d’Urbanisme, prevista pel mes de juliol.

Tenim notícies que es va aprovar per Urbanisme i el projecte està ja en un altra fase.


RESUM PLE EXTRAORDINARI 21 JULIOL 

L'Ajuntament de Móra d'Ebre va celebrar una sessió plenària extraordinària el dia 21 de juliol de 2016, per a tractar els següents punts:

1.- Ratificació de la urgència
2.- Dissolució de la Societat Esportiva Móra d’Ebre, SLU (SEME)

La dissolució del SEME, ve produïda pel desequilibri financer que té, té una viabilitat qüestionada i segons escrit del Ministeri d’Hisenda, les empreses públiques que siguin deficitàries s’han de dissoldre en 10 dies des de la recepció de la comunicació.

Nosaltres ens vam abstenir, doncs pensem que en tot el territori hi ha moltíssimes empreses públiques que son deficitàries, i el fet que hagi una societat que gestioni les activitats esportives fa que els membres de la oposició tingués més accés a la informació. Doncs a partir d’ara, serà gestionat directament per l’equip de govern, i nosaltres rebrem la informació un cop els fets siguin consumats. Rebem les actes de les Juntes de Govern més d’un mes després de la celebració de la reunió.


També cal dir, que des de  que es va publicar aquesta llei, Llei 27/2013 de 27 de desembre, si hagués estat voluntat de l’equip de govern de mantenir-la, només hagués calgut augmentar la dotació al SEME, i el resultat no hagués estat negatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris que no respectin les normes d'educació necessàries seran esborrats per l'administrador.